Ez az isten háta mögötti ausztrál falu egy vagyont fizet annak, aki odaköltözik

Egy egész évben napsütéses ausztrál város 20 ezer ausztrál dollárt, azaz nagyjából 4.6 millió forintot kínál azoknak, akik úgy döntenek, véglegesen odaköltöznek. Ez az álomszerű ajánlat azonban bizonyos kötöttséggel jár.

Az ausztrál Quilpie városa mintegy 950 km-re fekszik Queensland állam fővárosától, Brisbane-től. A 800 fős település két szupermarkettel, egy hentessel, egy pékséggel, egy hírügynökséggel, egy fodrászattal, egy kórházzal, egy egészségügyi központtal és egy gyógyszertárral rendelkezik. Érthetetlen módon két iskolája, és ezen felül még egy oktatási központja is van.

Ausztrália, Quilpie Helységi TanácsaForrás: Screenshot/Outback Queensland - Australia/Youtube

 Ahhoz, hogy megkaphassuk a pénzt, vállalnunk kell, hogy egy saját részre vásárolt telken építkezünk, és legalább hat hónapig az új otthonunkban lakunk. Ezután kaphatjuk csak kézhez a felajánlott összeget. De ha tekintetbe vesszük, hogy a telkek a településen gyakran kevesebbe kerülnek, mint a felajánlott összeg, akkor az akció tulajdonképpen azt jelenti, hogy ingyen juthatunk telekhez. Így már nem is hangzik olyan rosszul az ajánlat.

A táj mesés annak, aki itt el tudja magát képzelniForrás: Tyrrannoid/Shutterstock

A támogatásért nem csak ausztrál állampolgárok, hanem állandó vízummal rendelkező lakosok is jelentkezhetnek. Állítólag egy japán akadémikus már el is csábult az ötletnek.

Akinek felkeltette az érdeklődését ez a lehetőség, nem árt tudnia, hogy egy részleges sivatag közepén fog letelepedni okker síkságokat, a vörös sziklákat, a vörös port és a ragyogó kék eget látva. A Bullo folyó partján lévő Quilpie térségéről azt is érdemes tudni, hogy a bevétele többnyire a mezőgazdaságon és a bányászaton alapul. A régióban találhatók a világ legnagyobb opál lelőhelyei is. Íme, egy film a település hivatalos weboldaláról:

A queenslandi Quilpie vezetősége azt reméli, hogy a város lakosságát 1000-re tudják növelni a támogatási rendszerrel. Eredetileg 6800 fontot ajánlottak, de a Quilpie Shire Council úgy döntött, hogy növeli az ajánlatot, hogy megfeleljen a város földértékeinek emelkedésének. A támogatási rendszerről bővebben itt tájékozódhatsz.
(Forrás: Time Out, news.com.au)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek