A Feröer-szigeteken két napra kiteszik a „Zárva” táblát

A Feröer-szigetek híresek arról, hogy több birka él ott, mint ember, de azért van, amikor a kétlábúak kerülnek fölénybe – ami nem feltétlenül tesz jót a természetnek. Nemrégiben egy jó kis kampányt indítottak, hogy minél több látogatót vonzzanak a szigetekre, és az eredmény nem is maradt el.

Tavaly már megugrott a turisták száma, és könnyen lehet, hogy a kampánynak köszönhetően ez a szám csak nőni fog. Mivel a szigetek nincsenek felkészülve ekkora érdeklődésre, ezért nem tudják tartani a tempót a növekedéssel, írja az AFAR.

Elsősorban karbantartási munkákat kellene sürgősen végezniük, márpedig ez aligha lehetséges, ha minden bokor mögött egy turistát találnak. Ezért úgy döntöttek, hogy két napra kiteszik a „Zárva" táblát.

Ahol több a birka, mint az ember...Forrás: Rav_/Pixabay

Április 26-án és 27-én minden látványosság környéke zárva lesz, hogy elvégezhessék a szükséges munkálatokat. Ha valaki be szeretne segíteni nekik, akkor lehet jelentkezni egy önkéntes programra, melyre összesen száz embert tudnak felvenni. A kiválasztottak ingyen dolgoznak majd az áprilisi hétvégén, cserébe viszont szállást és ellátást kapnak, szállítják őket ide-oda a szigeteken, ráadásként pedig egy ünnepi vacsora jár nekik szombat este.

A helyiek nyugalomhoz szoktak, most kell nekik két nap, hogy helyre rázódjanakForrás: Jetiveri/Pixabay

A csavar a sztoriban az, hogy a repjegyet az önkéntesnek kell állnia, és benne kell lennie az első száz emberben, aki a megadott honlapon helyet foglal magának a Koppenhágából a Feröer-szigetekre induló gépre. Aki ezt vállalja, és bekerül az önkéntesek csoportjába, olyan munkákra számíthat, mint például a túraösvények rendbe tétele vagy információs táblák kihelyezése. Szakképzettség nem szükséges, de azért nem árt, ha a jelentkező be tud verni egy szöget, vagy el tud tolni egyedül egy talicskát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek