Hogyan vegyünk magunknak saját álomszigetet?

  Ha az ember körülnéz a hírességek háza táján, úgy tűnik, hogy már mindenkinek van saját szigete. Leonardo DiCaprio, Richard Branson és Shakira is a saját homokos tengerpartján szereti kipihenni a hírnévvel és gazdagsággal járó fáradalmakat. De ki hibáztatná őket? Ha van rá tőke miért ne? Vagy nem is ilyen egyszerű a képlet?

  Ha valaki saját szigetet akar venni, akkor ma már elég szétnézni egy erre specializálódott weboldalon, írja a CNN Travel. A Private Islands Inc. honlapján az egész világról kínálnak kisebb-nagyobb szigeteket, de még ha van is elég pénzünk a bulira, akkor sem végeztünk azzal, hogy kiválasztottuk a megfelelő helyszínt.

  Akár ezt a cuki kis szigetet is ki lehet bérelni Francia PolinéziábanForrás: Private Islands Inc/Facebook

  A legtöbb sziget egyébként nem is vészesen drága, a fenntartás viszont már más kérdés. Ha már van saját kis földdarabunk, akkor oda bizony víz és villany is kell, sőt, a legtöbben egy kisebb személyzetet is fizetnek, hogy bármikor érkeznek, mindig friss törölköző várja őket a fürdőben.

  Privát szigetet azoknak érdemes venni, akiknek nem okoz gondot, hogy a velük pihenő társaságot is odaszállítsák. Azaz a magánrepülő, vagy jacht alap, hisz ezekre a helyekre nem jár az égvilágon semmi. Persze a sziget fekvésétől is függ, hogy mennyire lesz a lakója izolált. Némely hely valóban a világ végén van, míg akadnak olyanok is, amelyek viszonylag közel vannak a szárazföldhöz.

  Privát sziget, privát medencévelForrás: Private Islands Inc/Facebook

  A keresőben többféle kritérium alapján lehet böngészi, az összeget pedig automatikusan át is váltja a honlap a kért pénznemre. Nem kell rögtön megvenni a szigetet, némelyiket akár ki is bérelhetjük. A jelenlegi lista legolcsóbb európai szigete, az Írország partjainál található Mannions-sziget 45.562.249 Ft-ba kerül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek