Szokatlan ajánlat: faültetés turistáknak az Azori-szigeteken

Az aktív turizmus híveire számít az az új utazási iroda, amelyik programajánlatába felvette a faültetést is.

Az Azooree utazási iroda több szigetre is szervez kirándulásokat, az alapítók szerint viszont nagyon fontos, hogy a turisták ne csak külső szemlélői legyenek a természeti csodáknak, hanem aktív szerepet is vállaljanak a környezet megóvásában.

Mivel egyre több olyan utazó érkezik a szigetekre, akik kifejezetten keresik a mozgalmas programokat, ezért az iroda a hegymászás és a túrázás mellé a faültetést is felvette az ajánlatai közé, írja a Turizmus.com.

Azori-szigetekForrás: moinefou/Pixabay

A fenntartható turizmusnak, illetve ennek az ötletnek köszönhetően már idén is száz új facsemete nő a szigeteken. Ez természetesen csak csepp a tengerben, hiszen ennél jóval többet vágnak ki például egy-egy útépítés során, ám mégis nagyon fontos, hogy a turisták figyelmét felhívják a klímaváltozásra és az ahhoz kapcsolódó problémákra.

Ha valaki egy ilyen nyaralás során fát ültet, akkor hazatérve is megmarad benne az Azori-szigetek emléke, érdekelni fogja annak további sorsa, esetleg többet tesz majd a környezetvédelemért az év többi, nem nyaralással eltöltött részében is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek