Szokatlan ajánlat: faültetés turistáknak az Azori-szigeteken

  Az aktív turizmus híveire számít az az új utazási iroda, amelyik programajánlatába felvette a faültetést is.

  Az Azooree utazási iroda több szigetre is szervez kirándulásokat, az alapítók szerint viszont nagyon fontos, hogy a turisták ne csak külső szemlélői legyenek a természeti csodáknak, hanem aktív szerepet is vállaljanak a környezet megóvásában.

  Mivel egyre több olyan utazó érkezik a szigetekre, akik kifejezetten keresik a mozgalmas programokat, ezért az iroda a hegymászás és a túrázás mellé a faültetést is felvette az ajánlatai közé, írja a Turizmus.com.

  Azori-szigetekForrás: moinefou/Pixabay

  A fenntartható turizmusnak, illetve ennek az ötletnek köszönhetően már idén is száz új facsemete nő a szigeteken. Ez természetesen csak csepp a tengerben, hiszen ennél jóval többet vágnak ki például egy-egy útépítés során, ám mégis nagyon fontos, hogy a turisták figyelmét felhívják a klímaváltozásra és az ahhoz kapcsolódó problémákra.

  Ha valaki egy ilyen nyaralás során fát ültet, akkor hazatérve is megmarad benne az Azori-szigetek emléke, érdekelni fogja annak további sorsa, esetleg többet tesz majd a környezetvédelemért az év többi, nem nyaralással eltöltött részében is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!