Nem várnak a Google-ra, birkákkal digitalizálják a Feröer-szigeteket

Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot, inkább birkák segítségével - Sheep View 360 néven - saját maguk készítenek helyi "utcaképeket".

Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt birkát, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához. Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amelyeket ő feltölt a Google Street View-ra - írja az MTI.

Fotó: Wikipedia

"Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk" - idézte Andreassent a The Guardian című brit napilap.

Eddig a Sheep View-csoportnak az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videót is forgattak. A Feröer-szigeteken 49 188 ember él és 80 ezer birka legel.

A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek