Új túraútvonal a Dolomitokban: Völgyeken és tópartokon kanyarog a 7 napig tartó út

Megnyílt egy új túraútvonal, amely az olaszországi Dolomitok hegyvonulatának vad, természetben gazdag táján kanyarog. A 170 kilométer hosszú Camino Retico körút különböző távoli falvakat köt össze Veneto és Trentino régiók között, és hét nap alatt bejárható.

A Dolomitok TrentinóbanForrás: kordula vahle/pixabay.com

A festői útvonal lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék az ország nyugodt és a civilizáció ártalmaitól megkímélt részét. Az útvonal a Belluno városhoz közel eső Aune di Sovramonte településen kezdődik és végződik. Tíz településen halad át, és a túrázók minden este egy hegyi közösségben maradhatnak, beleértve Feltre fallal körülvett városát és Arsiè tóparti falvát. Mostanra 50 szálláslehetőséget építettek ki az útvonalon.

Aune di Sovramonte egyik bájos utcája - innen indulnak és ide érkeznek vissza a túrázókForrás:

Az ösvény megjelölt útvonalakat követ, beleértve az ősi Claudia Augustát és az olasz Club Alpino (CAI) által kijelölt ösvényeket.

A Camino Retico mentén a tengerszint feletti magasság 400 és 1450 méter között mozog, miközben az ösvény vad mészkőcsúcsokon, buja völgyeken és tópartokon kanyarog.

Útközben számos történelmi látnivaló található. A túrázók megállhatnak a Monte Avenánál, ahol a neandervölgyi populációk nyomait fedezték fel.

Feltre ódon hangulatú utcái mindenkit levesznek a lábárólForrás: robertharding via AFP/Camillo Balossini/Camillo Balossini

Az útvonal elhalad a 12. századi, gazdag freskókkal díszített Szent Vittore és Corona szentély, valamint az elegáns, 17. századi Villa delle Centenere mellett. A sétálók megállhatnak a Pedavena Sörgyárban és a Cesiomaggiore-i Kerékpár Múzeumban is.

2025-től a kerékpárosok számára is kiépítenek egy útvonalat.

A híres Camino de Santiago zarándokútból ihletet merítve itt is útlevelet és oklevelet ajándékoznak azok számára, akik teljesítik a körpályát – írja a euronews.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek