Kelta jóga és csendszoba is lesz a Dolomitokban nyíló wellnesshotelben

Májusban Forestis néven új wellnessszálloda nyílik Dél-Tirol hegyeiben, az UNESCO világörökség részét képező Dolomitokban, Bressanone közelében. Az épület eredetileg tüdőszanatórium volt, majd 1922-ig menedékként szolgált a háborús veteránoknak. Ezután sokáig üresen állt, a pusztulásnak kitéve, míg 2007-ben Alois Hinteregger fel nem fedezte egy kirándilás során. Új életet lehelt bele, és 2009-ben újra megnyitotta hotelként - adja hírül a spabusiness.com.

A táj Bressanone közelébenForrás: rottonara/pixabay.com

Egy évtizeddel később Hinteregger fiával, Stefannal és annak barátnőjével, Teresával új fejezetet tervez nyitni a szálloda életében, melynek középpontjában a gyógyulás áll. A szálloda csatlakozott a Healing Hotels of the World kezdeményezéshez is, és több, különféle programot kínál.

Az építészeti koncepcióért Armin Sader és az Asaggio építészeti iroda felel, a Forestis 60 lakosztálya szinte kizárólag helyi anyagokból készült, a szobákból a környező hegyekre nyílik kilátás.

A természet kulcsszerepet játszik a Forestis Spa kialakításában és ajánlataiban. A gyógykezeléseket a környező erdő ihlette, a test- és arckezelések között gyógyító fákat, köveket és rezgéseket találunk.

A Wyda szobában kelta jógaórák lesznek, emellett edzőterem, fedett és kültéri, végtelenített medence, három szauna, sós gőzfürdő, szauna, Kneipp fürdő, csendes szoba és természet-meditációs terek is helyet kapnak a létesítményben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek