Túrázókra támadt egy medve Szlovákia egyik természetvédelmi területén

Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője. Az illetékes a TASR szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy a két férfi lakott területen kívül letért a kijelölt túraösvényről. "Arcukon, kezükön, illetve lábukon szerzett sérülésekkel szállították őket helikopteren Besztercebánya kórházába" – nyilatkozta a szóvivő.

A fotó illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Friso Gentsch

Egyre többször vagyunk kénytelenek beszámolni medvetámadásról a szomszédos országokban, elsősorban Szlovákiából és Romániából. Csak óvatosan és megfontoltan érdemes mostanában Szlovákia erdős térségeiben sétálni, kocogni, túrázni, hiszen a hivatalos adatok szerint mintegy 1200 medve élhet az ország erdőiben. Éppen 3 hete írtunk arról, hogy erdőben kocoógó férfiakra támadt egy medve az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján. Ugyanakkor még erdőbe sem kell feltétlenül kell menni ahhoz Szlovákiában, hogy medvébe fusson az ember. Márciusban öt embert sebesített meg egy másik medve a 31 500 lakosú szlovákiai Liptószentmiklóson, amit végül, a további támadások elkerülése végett kilőttek. 

A tegnapi eset kapcsán a szlovák mentőszolgálat később a Facebookon tette közzé, hogy a 49 és 39 éves férfiak eszméletüknél voltak szállítás közben.

A besztercebányai kórház szerint az idősebb férfi több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni. A fiatalabb férfi egy kevésbé súlyos vállsérüléssel úszta meg a támadást, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek