Szlovákiában medve támadt két, erdőben kocogó férfira

Csak óvatosan és megfontoltan érdemes mostanában Szlovákia erdős térségeiben sétálni, kocogni túrázni, hiszen a hivatalos adatok szerint mintegy 1200 medve élhet az ország erdőiben, amelyek a melegebb évszak beálltával mostanában kezdik elhagyni barlangjaikat. 

Ha medvével találkoznánk, ne nézzünk a szemébe, mert az agresszivitást válthat ki belőle - illusztrációForrás: Ellen26/Pixabay

Nem gondolt erre a veszélyre az a két kocogó, akikre az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján támadt rá egy barnamedve.

Az egyiküket meg is sebesítette a vádliján, de a 38 éves férfi szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket; a másik futó csak halálosan megijedt. Az incidens még szerdán történt, s a férfit még aznap elengedték a kórházból.

 A szlovák természetvédelmi hatóság medvékért felelős munkacsoportja (SOP) szerint a vadállat "természetes közegében táplálék, feltehetően bükkmakkok után kutatott". A szakértők, akiket a TASR helyi hírügynökség idézett, úgy vélték, hogy a két kocogó megzavarhatta a medvét, amely ezért támadt rájuk. Hozzátették: aki ilyen erdős területre téved, annak számolni kell azzal, hogy medvékkel találkozik, írta összefogalalójában az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek