Belehalt a medvetámadásba a túrázó

Péntek este megtalálták a szlovák hatóságok az Alacsony-Tátrában egy túrázó fehérorosz nő holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy medvetámadás ért a környéken egy fiatal fehérorosz párt. Az eset a Deménvölgy nyugati részén történt – írja az MTI.

Egy kifejlett barnamedve akár a 600 kilogrammos súlyt is elérheti és több mint 50 kilométeres sebességgel is futhat - illusztrációForrás: AFP/Friso Gentsch

A fiatal pár a liptószentmiklósi Laziszkó községből indult el, de nem a kijelölt túraútvonalon haladtak, ezért túrázás közben összefutottak a medvével. Az állat elől különböző irányba menekültek, ezért elszakadtak egymástól, a medve pedig a 31 éves nőt vette üldözőbe.

A rendőrség mentőakciót indított a hegyimentőkkel és egy medvékre szakosodott csoporttal. A férfit sértetlenül megtalálták, a nő viszont már nem volt életben. Az előzetes vizsgálatok alapján a halálát súlyos fejsérülés okozta, miután lezuhant egy magaslatról – közölte szombaton a szlovák rendőrség.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium a tragédiával kapcsolatban közölte, hogy a rendőrség vizsgálja a tragikus esemény körülményeit. Amennyiben bebizonyosodik, hogy medvetámadás történt, tájékoztatják a közvéleményt.

A Tátra nagy részén élnek medvék, pár napja adtunk róla hírt, hogy a lengyel Tátrai Nemzeti Parkba többek között a medvetámadások elkerülése miatt, tilos sötétedés után közlekedni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek