Medve járt egy teaházban a népszerű lengyel kirándulóhelyen

Minden bizonnyal egy medve törhetett be néhány napja a Lengyel-Tátrában található Palánkos-völgyben (Strążyska Dolina) működő teaházba (Herbaciarnia). A Tátrai Nemzeti Park erdésze a betört ajtót látva megállapította, hogy a medve valószínűleg elhagyta téli odúját, és az ajtót betörve bejutott a teaház épületében lévő konyhába.

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock

Az éhes maci egy kis rendetlenséget csinált, és magával vitt valamit, ennivalót azonban nem nagyon talált. A medve látogatása csak anyagi kárt okozott – letörtek az ajtózsanérok és betört két ablak. A helyszínre érkező erdészek gyorsan elhárították a károkat, megerősítették az ajtózsanérokat, a teaházat pedig villanypásztorral biztosították.

A nemzeti park szakemberei nem biztosak abban, hogy egy egyedül kószáló egyedről, vagy esetleg egy fiatal bocsokkal járó nőstényről van szó, mely családot már korábban is megfigyelték a Tátra ezen részén.„A téli hibernációt követően a medvék táplálék után kutatnak. Erdőkben, patakokban különféle növényeket és döglött állatokat keresnek. Így kerülhetett útjukba a teaház, ahol azonban nem sok használható élelmet találtak" – mondja Tadeusz Zwijacz.

A Tátrai Nemzeti Park szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy semmi esetre se közelítsük meg a medvéket, ne közeledjünk hozzájuk – írja a magas-tatra.info egy helyi forrás alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek