Videó: Lefilmezte egy medve, hogyan telik egy napja a híres nemzeti parkban

Hogyan tud filmet készíteni egy medve? A WWF Hungary közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Lengyel-Tátrai Nemzeti Park Tatrzański Park Narodowy munkatársai kamerával láttak el medvéket, hogy még többet megtudjanak a viselkedésükről. Így mi is megleshetjük, hogyan telik a macik egy-egy napja. Nézzétek!

A medvékre szerelt kamera semmilyen formában nem akadályozza az állatokat a mindennapi életben, ugyanúgy tudnak mozogni és táplálkozni, mint a többi társuk. A kamera felszerelése során a szakemberek a lehető legnagyobb körültekintéssel jártak el.

A fotó illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Friso Gentsch

A Nemzeti Park a jégkorszakból származó szurdokokkal, tavakkal, vízesésekkel, barlangokkal és hegyi patakok gyönyörű völgyeivel az egyik legfestőibb tájképet hozzák létre Lengyelországban. A Tátra növényvilága gazdag endemikus és magashegyi fajtákban. Az állatvilág védett képviselői a mormota, hegyi kecske, medve, sas és mások. A parkot felvették az UNESCO bioszféra rezervátumok listájára. A turistaösvények hossza meghaladja a 240 km-t, de remek lesikló pályák, sífutópályák várják a síelőket, illetve az alpinizmus, a sárkányrepülőzés, és a kerékpározás szerelemesei is megtalálják itt a lehetőségeket a sportolásra – írja a lengyelorszag.travel/hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek