Otthonra talált Jampil, a háborús traumában szenvedő ukrán medve

Egy skóciai állatkert fogadja örökbe Jampilt, az ázsiai fekete medvét, aki súlyos traumát szenvedett el az oroszok által megszállt ukrajnai állatkertben - írja a CNN. 

Jampil újra szerető otthonra találhat SkóciábanForrás: Facebook/WHITE ROCK Bear Shelter

2022 októberében ukrán katonák hatoltak be az orosz megszállás alatt álló donyecki Jampil faluban lévő elhagyatott állatkertbe, ahol addigra az állatkert 200 állatának szinte már mindegyikét megölték. A 12 éves medve egyike volt azoknak a keveseknek, akik életben maradtak, ám az állatkert közleménye szerint ő is súlyosan megsérült - agyrázkódást kapott, amikor egy gránát felrobbant a ketrece közelében.

Jampil, aki nevét arról a faluról kapta, ahol megtalálták, most új életet kezdhet, mivel egy skót állatkert örökbe fogadja. A medve jelenleg Belgiumban van, ahová egy mentőakció során jutott el Ukrajnából. A tervek szerint jövő év elején érkezik meg új otthonába. 

Jampil valószínűleg speciális ellátást igényel majd háborús traumái miatt, ezért új otthonában stresszmentesített környezetbe kerül, a skóciai állatkert gondozói pedig abban reménykedik, hogy egy boldogabb életet tudnak majd neki biztosítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek