Mintha a Gyűrűk ura című filmben lennénk - Adršpach sziklaváros

Gyűrűk ura rajongók, figyelem! Egy olyan helyre invitálunk Titeket, ahol valamilyen szinten életre kelnek a film jelenetei. Azonban ha nem is vagy nagy rajongója a filmnek – ahogy egyébként én sem – akkor is lázba fog hozni ez a Csehországban található hely. 

Adršpach sziklaváros kapujaForrás: shutterstock

Ha szereted a sziklás, sétálgatós kirándulásokat, akkor ezt a helyet Neked találták ki! A Csehországban található Adršpach sziklaváros picit több, mint 6 órára található Budapesttől, de megéri az autókázást, meg is mutatjuk, hogy miért!

Adršpach SkalyForrás: Shutterstock/Tomasz Jocz

Hol található pontosan?

Az Adršpach sziklaváros a Cseh Köztársaság észak-keleti részén található,  Adršpach és Teplice falvak közelében. Adršpach-Teplice Rocks Nemzeti Parkban lehet megtekinteni, amely kb. 50 km-re fekszik Hradec Královétól, a Cseh Köztársaság egyik nagyobb városától északra. A terület könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedési eszközökkel, és rendelkezik parkolókkal a látogatók kényelme érdekében. 

Adršpach sziklaváros, CsehországForrás: Shutterstock/Macherstudio

Kirándulás a sziklavárosban

Az Adršpach sziklaváros területe több mint 17 négyzetkilométert foglal magába, és számos túraútvonalat kínál a természetkedvelőknek és a túrázóknak. A látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy felfedezzék a különböző formációkat, mint például a híres Szikla Kaput. Ezek a hatalmas sziklák és barlangok lenyűgöző látványt nyújtanak, és lehetőséget adnak a kirándulók számára, hogy csodálják a természet alkotta csodákat.

Adršpach sziklaváros túraútvonalaForrás: Shutterstock/K.Przygoda

A leglátványosabb és leglátogatottabb sokak szerint az Adršpach melletti sziklavidék, ami egyben a legrövidebb is. 3,5 km hosszú, körülbelül 2 óra.

Árak

Az Adršpach túra fizetős, de abszolút nem kerül sokba. Április és október között a felnőtt belépő 100 Cseh korona, ami forintra átváltva körülbelül 1500 forint, a diák pedig 50 korona, ami 800 forint. November és március között még olcsóbbak a túrák. Emellett van családi jegy is, ami két felnőtt és két gyerekre szól, ez 4000 forintba kerül nyáron, télen pedig a felébe. 

A parkoló, ami a falu szélén található, szintén fizetős. Áprilistól októberig 1500 forint, novembertől márciusig pedig 1000 forint. 

Ha megjött a kedvetek, íme egy videó, ami csodálatosan bemutatja a sziklaváros szépségét. Ne hagyjátok ki, ha arra jártok!  

 (Forrás: @rentben, TikTok)

(Nyitókép: Shutterstock)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek