Csehországtól Ausztriáig fuldokolnak a rengeteg hóban

  Könyörtelenül lecsapott a tél Európára, Magyarországon is kapott a Dunántúl némi havat csütörtökön, de tőlünk északabbra azért kritikusabb a helyzet. A Prague Daily Monitor angol nyelvű cseh lap ír róla, hogy két fontos, Ostravából Szlovákia felé tartó főutat is le kellett zárni a síkosság miatt.

  Ami még sok magyar utast is érinthet, hogy ideiglenesen lezárták a Brno-Prága (D1) autópályát is a Vysočina régióban.  

  .Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Armin Weigel

  A csehek sok balesetet is elszenvedtek és péntekre a komoly fagyok miatt adtak ki figyelmeztetést. A szomszédos Szlovákia is szenved: van, ahol méteres hó esett, akár alacsonyabb magasságokon is, péntekre pedig a lavinaveszély, a hófúvás és a fagyok miatt is figyelmeztetéseket adtak ki - írja az Aktuality.sk portál.

  Tőlünk nyugatra, Ausztriában szintén súlyos a hóhelyzet: van ahol az elmúlt napokban már lehullott egy méternyi hó és további egy métert várnak. Innsbruck hegyeiben volt, ahol egy nap alatt 82 centi hó esett, és a 108 km/órás szél sem egyszerűsít a helyzeten a Wetter.at szerint.

  A helyzet tehát csak súlyosbodni fog, csak a völgyekbe 100 centi havat várnak, a lavinaveszély egyre magasabb. Emiatt Vorarlbergtől a magyar határig riasztások vannak kiadva. Még Bécs sem menekül, a városban már csütörtökön megadugók alakultak ki a hirtelen jött hó miatt.

  Ha valaki errefelé indul kocsival, számítson lezárt utakra, dugókra és kötelező hólánchasználatra!

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!