Itt szüretelhetünk tulipánt és nárciszt húsvéttól

Húsvétkor nyit a Kőröshegyi Levendulás, ahol elsőként nárciszszüretre várják a kirándulókat. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt korábban, április 4-én kezdődik a tulipánszüret is, amikor félmillió virág bontja ki a szirmait.

Ősszel közel 50 félét ültettek a világ legszebb tulipánjai közül válogatva - illusztrációForrás: Gáll Franciska

A Somogy vármegyében, a Siófoki járásban található Kőröshegyi Levendulásban már kihajtottak a nárciszok és tulipánok, viszont a virágzásra még néhány hetet várni kell.

„Az már biztos, hogy húsvétkor kinyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, nárciszszürettel kezdünk, és az is elképzelhető, hogy néhány korai tulipánfajta is szedhető lesz" – mondta a likebalaton.hu-nak Szabó Lajos, a látványkertészet tulajdonosa.

A húsvéti nyitás után, április 4-re jósolják a tulipánszüret megkezdését. Ezúttal is lesznek szelfipontok, valamint olyan virágsorok, amelyeket nem lehet leszedni. Az elkülönített tulipánmező garantálja majd a fotók színpompás hátterét.

A Kőröshegyi Levendulás nyolcadik alkalommal rendezi meg a virágszüretetForrás: Krausz Andrea/likebalaton.hu

„Nagyon látványos virágzásra számítunk. Idén is félmillió tulipán bont szirmot. Ősszel közel 50 félét ültettünk a világ legszebb tulipánjai közül válogatva, mindenféle színben. Versenyt futunk az idővel, ugyanis a levendulás útjai idén kőburkolatot kapnak, és nagyon igyekszünk, hogy a fejlesztéssel elkészüljünk a nyitásra"– árulta el Szabó Lajos, aki azt is elmondta, hogy új területre került az ültetvény. Mostantól közvetlenül a parkoló mellett látható a tulipános, a könnyebb megközelítés miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek