Nincs már elég fiatal japán férfi a „meztelen férfi” fesztiválhoz

A fagyos téli időben, fehér ágyékkötőt viselve férfiak tömegei birkóznak egymással, hogy egy talizmánért küzdjenek a japán Somin-sai fesztiválon, közismertebb nevén a "meztelen férfi fesztiválon". Az eseményt, amely állítólag több mint 1000 éve zajlik a félreeső Kokusekiji templomban, szombaton tartották meg utoljára. Sok egyéb között ez is egy olyan japán hagyomány, amely áldozatul esett az elöregedő ország demográfiai válságának – írja a cnn.com.

A fesztiválon való részvételhez jó fizikum szükségesForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 StreetVJ/Shutterstock. No use without permission./Streetvj

A fesztivál szervezői elismerték, hogy nem tudtak elég fiatal résztvevőt találni, hogy enyhítsék az idősödő helyiekre nehezedő nyomást, akik nem tudnak lépést tartani a rituálé követelményeivel.
„Ez a döntés a fesztiválban részt vevő személyek elöregedése és az utódok hiánya miatt született" – írta Daigo Fujinami, a Kokusekiji templom főpapja a szentély honlapján. A Somin-sai fesztivál egyike volt az országban tartott három nagy „meztelen ember" vagy Hadaka Matsuri fesztiválnak. Évente a holdújév hetedik napján tartották az északkeleti Iwate prefektúrában található Kokusekiji templomban. A rituálé a turisták körében népszerű volt, becslések szerint 3000 látogatót vonzott – jelentette az NHK nemzeti műsorszolgáltató.

A rituálét megnézni vágyó turisták körében is népszerű volt, becslések szerint 3000 látogatót vonzottForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 yukihipo/Shutterstock. No use without permission./Yukihipo

A három nagy Hadaka Matsuri rituális részletei országszerte eltérőek, de a szellemiségük hasonló: a bőséges termés, a jólét, a jó egészség és a termékenység ünnepe. Az eseményen a férfi résztvevők csak egy fundoshi nevű japán ágyékkötőt és egy pár tabi nevű fehér zoknit viselnek.

A két másik Hadaka Matsuri fesztivál, az Okayama prefektúrában található Saidaiji Kannonin templomban és a Fukushima prefektúrában található Kuronuma szentélyben jövőre is folytatódik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek