Mutatjuk a legjobb szlovén sípályákat, kettőt mi is kipróbáltunk!

Kilenc szlovén síközpont újult meg idén. A síliftek és felvonók mellett így új szabadtéri programként a létesítmények vonzáskörzetében kalandparkok, hegyikerékpár pályák, tematikus túraútvonalak és siklóernyős pályák is épültek.

Megújultak a szlovén sípályákForrás: Shutterstock/Melinda Nagy

2023 végéig Krvavec, Vogel, Velika Planina, Cerkno, Golte, Rogla, Kope, Mariborsko Pohorje és Trije kralji létesítményei komoly korszerűsítésen mennek keresztül, amelynek eredményeként a jövőben nemcsak a téli szezonban, hanem egész évben aktív hegyi üdülő és élményközpontokként tudnak szolgálni. A fejlesztéssel Szlovénia még egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy Európa aktív és zöld turisztikai célpontjává váljon. A síelők már most is igénybe vehetik az összes szlovén sípályát egyetlen átfogó síbérlettel, amelyről részletes információ a www.skislovenia.eu weboldalon érhető el.

A Rogla sípálya SzlovéniábanForrás: Gáll Franciska

A Szlovén Turisztikai Hivatal a fejlesztésekkel párhuzamosan izgalmas promóciós tevékenységekkel készül a 2023/2024-es téli szezonra. Ana Savšek, a Szlovén Turisztikai Hivatal digitális marketing részlegének vezetője elmondta: „A téli szezonban nem csupán Szlovénia megújult sí- és hegyi üdülőhelyein lesz a hangsúly, hanem a termálfürdőkön és wellnessközpontokon is, amelyek a téli sportok mellett kényeztető szolgáltatások széles választékával várják az ideérkezőket." 

Íme, két szlovén sípálya, melyeket mi is kipróbáltunk:

Hóval borított téli mesevilág a Vogel sípályán

A szlovéniai Vogel síparadicsom a síelés, snowboardozás, freestyle sífutás, sítúra és a szánkózás szerelmeseinek kedvez, ahol a festői, havas környezetben hódolhatunk kedvenc téli sportjainknak. A Vogel Ski Resort 569 és 1800 méter közötti magasságon terül el. A szezon többnyire decembertől április közepéig tart, és ami a legjobb, hogy a völgyig lemenő pálya az alacsony magasság ellenére is mindig hóbiztos.

A pályák nagy része lankás, több kék pálya, de kicsit meredekebb piros és fekete pályákon is lehet csúszni. A teljesen kezdő síelőknek síoktatást is kínálnak, a freestyle kedvelőit pedig egy profi funpark várja. A pályák között több sífelvonó is közlekedik, de ha kicsit megpihennél síelés közben, a pálya melletti hüttékben szlovén ételkülönlegességeket és forró rumos csokit is kóstolhatsz.

A Rogla sípálya az adrenalin és a sífutás szerelmeseinek

Különösen a gyerekek és családosok körében népszerű a szlovéniai Rogla síparadicsom. Ezt a pályarendszert azoknak érdemes választani, akik felfejthetetlen élményekre vágynak és kipróbálnák, mi fán terem a hótalpas túra. A Budapesttől alig 400 kilométerre található sípálya különleges klímájának, és hóágyúkkal jól felszerelt pályáinak köszönhetően az egyik leghóbiztosabb hely Szlovéniában.

Roglán 12 km lesiklópálya, snowboard, szánkópálya, 18 km sífutópálya, és gyermek tanpálya is található. A kezdő és középhaladó síelőknek ez egy tökéletes síterep, mivel sok kék pálya áll rendelkezésre, de a bevállalósabbaknak piros pályákat alakítottak ki, meredekebb szakaszokkal. A pályától nem messze található Szlovénia legújabb turisztikai látványossága, a több mint egy kilométer hosszú Pohorje Treetop Walk lombkoronasétány. A 37 méter magas kilátótoronyból lenyűgöző kilátás nyílik a fenyvesekkel borított közeli hegyekre.

Forrás: Szlovén Turisztikai Hivatal sajtóközlemény, Travelo

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek