Csodával határos módon élte túl egy hegymászó a 600 méteres zuhanást

A rendőrség hétfőn közölte, hogy egy hegymászó, aki nagyjából 610 métert zuhant Új-Zéland egyik leghalálosabb hegyének oldalában, „kivételesen szerencsés" volt, hogy túlélte a balesetet.

Új-Zéland leghalálosabb hegyén már többen életüket vesztettékForrás: Doc Searls/wikipedia

A férfi még szombaton indult el az új-zélandi Taranaki-hegy hófödte, 2518 méter magas csúcsához, mint egy hegymászó csapat tagja. Útközben azonban elvesztette az egyensúlyát és megcsúszott. A csoport egyik tagja azonnal a keresésére indult.

Csodával határos módon 600 méterrel lejjebb találtak rá kisebb sérülésekkel. Annak ellenére, hogy a meg nem nevezett férfi hatalmasat bukott, Vaughan Smith vezető rendőr azt mondta, hogy a környéken uralkodó meleg időjárásnak köszönhetően csak kisebb sérüléseket szenvedett az esés során.

A legutóbbi tavaszi időjárásnak köszönhetően a jég megpuhult, és a hó felfogta a hegymászó zuhanását. Kivételesen szerencsés, hogy életben van

- mondta a vezető rendőr a közleményben.

Ezen a részen már többen életüket vesztették, és az új-zélandi természetvédelmi osztály szerint is „speciális szakértelmet és felkészülést" igényel a Taranaki-hegy megmászása a lavinaveszély és a fagyok miatt. Emiatt az ország egyik leghalálosabb hegyeként tartják számon - írja a dailymail.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek