Nem találjátok ki, milyen állat szökött be a macskaajtón Új-Zélandon

Egy szokatlan meglepetésvendég megtalálta a macskaajtót egy új-zélandi tengerbiológus tengerparti házának ajtaján, és úgy gondolta körbe néz egy kicsit a lakásban. A ház 150 méterre épült a tengerparttól - írja az MTI a The Guardian brit napilap online kiadása nyomán.

Az apró vendég valószínűleg a ház macskáját követve juthatott be a macskaajtónForrás: MyImages - Micha/Shutterstock

Az apró, nem várt vendég egy kis fóka volt, akinek úgy megtetszett a Mount Maunganuiban álló ház, hogy két órát ott is töltött. Alaposan megijesztette a család macskáját, és az előszobából a vendégszobába is bejutott, de csak körülnézett, kárt nem okozott semmiben.

A tengerbiológus, Phil Ross szerint a kis fóka már valószínűleg egy órája a házban lehetett, amikor felfedezték. A felesége reggel 6-kor ment el edzeni, és hallott is valami furcsa zajt a kocsi mellől, de azt hitte egy kutya. Ross úgy véli, a fóka a ház macskáját, Cocót követve juthatott be a macskaajtón, miközben a gyerekek az emeleten aludtak.

A különleges látogatót felesége fedezte fel, amikor egy órával később hazaért. Ross sajnos éppen nem volt otthon. "Az a vicc, hogy ez tényleg az egyetlen családi vészhelyzet, amelyben jól jön egy tengerbiológus a házban. Elszalasztottam, pedig most brillírozhattam volna" – jegyezte meg.

A kép illusztrációForrás: Wildfaces/Pixabay

A kis fóka, akinek a család az Oscar becenevet adta, betévedt a vendégszobába és elidőzött a kanapén is, mielőtt kitessékelték volna a házból. Coco viszont annyira megijedt, hogy a szomszédban keresett menedéket, és hazatérve is berzenkedett a földszinttől, ahol a fóka megfordult.

A bébifókát egy kihívott vadőr fogta be, és visszavitték a tengerbe.

Az új-zélandi fókapopuláció, amely korábban a kihalás szélére került, ma már korábbi élőhelyeinek nagy részén ismét megtalálható. A kedvesnek és lassúnak látszó fókák gyorsan mozognak és komoly sérüléseket tudnak okozni, ha fenyegetve érzik magukat - emlékeztetett rá a brit lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek