Alvófülkéket alakít ki gépein az új-zélandi légitársaság

Az ultrahosszú útvonalakon gyakran repülők egyik legnagyobb álmát valósítja meg az új-zélandi légitársaság: alvófülkéket alakít ki a turista osztályon.

Az Air New Zealand alvófülkéiForrás: screenshot/Air New Zealand/Youtube

Az Air New Zealand már korábban bejelentett, Economy Skynest fekvőhelyekkel ellátott járatait a legfrissebb információk szerint 2024 szeptemberétől vehetik igénybe az utasok.

A légitársaság az ultrahosszú járatokat teljesítő repülőgépeik fedélzetén, az újonnan átvett 787-esek mellett a már meglévő Dreamlinerein és Boeing 777-300ER-jein is kialakított egy-egy fülkét. Az Economy Skynest hat utas számára biztosít teljesen vízszintes fekvőhelyet, egymás fölött három-három ággyal.

Az ágyak hossza két méter, a fekvőfelületek szélessége a vállrésznél 58 centiméter, a lábrésznél pedig valamivel szűkebb. Mindegyik ágyfelülethez elhúzható függöny, teljes méretű párna, lepedő és takaró tartozik majd, és az utasok még füldugót is kapnak. A kabinokba az elalvást segítő színű és intenzitású világítást szerelnek. Az ágyakat egyedi szellőztető fúvókákkal, olvasólámpákkal és a saját eszközök töltésére szolgáló USB-aljzatokkal is felszerelik.

Az Economy Skynest használatát a turista osztályú foglalásokhoz plusz díj ellenében külön adhatják hozzá az utasok. A fekhelyek 4 órás időtartamra foglalhatók, amelyek között félórás szünetek vannak, amíg a légiutas-kísérők elvégzik a helyiség tisztítását és az ágyak áthúzását.

A légitársaság pontos árakat egyelőre nem közölt, de arra számít, hogy az Economy Skycouch termékéhez hasonlóan (amikor az utas három egymás melletti széket lefoglalhat, és az üléslapok lábtérből felhajtható toldásával ezeket ággyá alakíthatja) ezt a megoldást is átveszik majd más cégek, írja az Air Portal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek