Jó ideig nem juthatunk el felvonóval Ausztria népszerű gleccserére

Korszerűsítés miatt szeptember 6-án lezárták a felvonót Ausztria népszerű Dachstein-gleccser hegyállomásán. A felvonó a várhatóan 2024 májusáig tartó munkálatok befejezéséig csak néhány rövid, frekventált időszakban üzemel majd – írja a turizmus.com a társaság weboldalára hivatkozva.

Egyelőre nem járnak a gondolák a Dachstein-gleccserreForrás: Andrei Bortnikau/Shutterstock

2023 őszétől a Dachstein Gletscherbahn hegyi állomásán nagyszabású korszerűsítés indult, ezért   vendégektől 2024 tavaszáig megértést kér a társaság. Mint írják, az egyesületi sífutók október 2. és október 22. között előzetes regisztráció után, korlátozott számban exkluzív lehetőséget kapnak a gleccseren való edzésre délelőttönként.

A karácsonyi időszakban, december 25-től január 7-ig korlátozottan ismét üzemel majd a felvonó, 2024 februárjában szintén elérhető lesz a szolgáltatás bizonyos napokon. Érdemes figyelembe venni, hogy ezekben a periódusokban a Gletscherbahn és a látnivalók nyitva lesznek, a szintén megújuló gleccserétterem azonban a munkálatok miatt zárva marad.

2023 őszén a Summercard tulajdonosai az őszi szünetig bezárólag a Hochwurzen, a Reiteralm és a Rittisberg felvonóit is használhatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek