Videó: Ilyen lenyűgöző a kilátás Ausztria legmagasabban fekvő hüttéjéből

 Az Erzherzog Johann Hütte 3454 méter magasan fekszik Ausztria legmagasabb hegycsúcsán, a Großglockneren és ezzel Ausztria és a Keleti-Alpok legmagasabban található alpesi menedékháza lett.

A hütte az elhelyezkedésének is köszönhetően kedvelt szálláshelyForrás: Erzherzog Johann Hütte - Adlersruhe/Facebook

Összesen 600 alpesi hütte található az Alpokban, ami nyolc országon vonul végig Franciaországot, Monacót, Olaszországot, Svájcot, Liechtensteint, Németországot, Ausztriát és Szlovéniát érintve. A lenyűgöző magasságban épülét Erzherzog Johann Hütte rendkívüli és nagyon kedvelt.

Csodás látvány várja azokatg, akik idáig felmerészkednekForrás: Erzherzog Johann Hütte - Adlersruhe/Facebook

„A menedékház különösen népszerű alapbázisként, mivel a Großglockner csúcsának megmászása innen mindössze 1,5-2 órát vesz igénybe" – állítja Christian Zinkl, az Osztrák Alpesi Egyesület elnöke.

A hütte első épülete azonban bizonytalan, mozgó talajra épült még 1879-ben. A permafroszt talaj úgy mozog, mint egy gleccser, csak sokkal lassabban. Ezért a kunyhó megsüllyedt és ez repedéseket okozott a falazatban. A Hütte természeti oltalom alatt álló Hohe Tauern Nemzeti Park közepén áll, ezért nem lehetett az anyagokat odarepíteni. Mit lehetett tenni?

Ilyen magasságban nem egyszerű az építkezésForrás: Erzherzog Johann Hütte - Adlersruhe/Facebook

„Az építőanyagokat és a berendezési tárgyakat egy anyagmozgatásra használt drótkötélpályán szállították a menedékházba" – számolt be az építkezés menetéről Christian Zinkl, így a hütte ma már szilárd talajon áll – írja az austria.info.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek