Kerékpárutakkal kötik össze az Erdélyi-szigethegység legszebb látványosságait

A magyarországi turisták körében is népszerű Erdélyi-szigethegység három megye területén található látványosságait kerékpárutakkal kötik össze, közölte csütörtökön a Bihar megyei önkormányzat. A három romániai megyét érintő projekt keretében 227 kilométer kerékpárút épül európai uniós alapokból. Ebből 99,3 kilométer Bihar, 92,4 kilométer Kolozs, míg 35,3 kilométer Fehér megye területén.

A csodás Pádis-fennsík a Bihar-hegységben, amelyet hamarosan biciklivel is könnyen felfedezhetünk - illusztrációForrás: Tula/Wikipedia

Ilie Bolojan Bihar megyei tanácselnök közleményében közölte: a kerékpárút-hálózat kiindulópontja a hegyekben lesz, a "három ág" itt ér össze. Első lépésként mindegyik megye vállalta, hogy kiépíti és felújítja a Pádis-fennsíkra és a többi természeti látnivalóhoz vezető utakat, kiépíti a turizmushoz szükséges infrastruktúrát.

Az Erdélyi-szigethegység a romániai és külföldi túrázók körében is népszerű, leglátványosabb része a Pádis-fennsík és környéke.

Főbb látnivalói a Csodavár, Európa legnagyobb exo-karsztjelensége, a Galbena-sziklaszoros, a Szamos-bazár, a Medve-barlang, az aranyosfői jégbarlang, és a havasrekettyei vízesés.

A teljes beruházást európai uniós alapokból finanszírozzák az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek