Brutális hosszúságú sáldarabot kötöttek az erdélyiek

380,2 méteres sál készült Marosvásárhelyen, egy advent alkalmából rendezett alternatív művészeti fesztiválon. A KULT Alternatív Kulturális Fesztivált egy művészeti eseménysorozat, ahol irodalmi és képzőművészeti programok, könyvvásár, könyvbemutatók, rendhagyó kiállítások, előadások, beszélgetések, interaktív foglalkozások és workshopok, zene, koncertek és bulik szórakoztatják a közönséget, derül ki a fesztivál honlapjáról.

A fesztivál december 9. és 11. között került megrendezésre, nyitó programja pedig egy közös fesztiválsál készítése volt. Az eseményre bárki hozhatott darabokat, amelyeket később összehorgoltak, a program Facebook-posztja szerint pedig egy 380,2 méteres sál jött létre. Az extrém hosszúságú nyakbavalót alternatív dekorelemként hasznosították az egyik előadáson, a kilincs és a színpad közé kifüggesztetve azt.

A sál hosszabbítása azonban itt nem ért véget, a szervezők a jövő júniusi fesztiválig fogadják az elkészült kötött darabokat. A cél ugyanis a világrekord megdöntése. Ahogy a posztban írják, a sálnak négyszer ekkorának kell lennie a magyar rekord megdöntéséhez, a világrekordhoz pedig a világ minél több országából kellene sáldarab.

A címlapkép illusztráció, forrása: anarlene/Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek