Megnyílt Erdély új gyógyfürdője

December 15-én, csütörtökön tartják a Hargita megyei Borszéken újonnan épült Fontana gyógyürdő ünnepélyes megnyitóját – olvasható a Termál Online oldalán. 

2010-ben született döntés arról, hogy egy gyógyászati szolgáltatásokat is kínáló wellness-központot hoznak létre a településen. A cél az volt, hogy itt hagyományos és modern fürdőgyógyászati terápiákat egyaránt igénybe tudjanak venni a vendégek. A beltéri részen a fedett medencék (felnőtt- és gyermekmedence) mellett helyet kapott egy nyugágyakkal felszerelt pihenőhely is. Kültéren egy meleg vizes medence, ugrómedence, nagy medence és egy újabb gyermekmedence található, valamint egy napozóterasz is a vendégek rendelkezésére áll. A szaunarészlegen infravörös, finn szauna és gőzfürdő is üzemel. 

A gyógyfürdő különlegességei közé tartozik az úgynevezett Szakrális Fürdő és az Ó-Sáros Fürdő. Előbbiben egy 120 cm mély és 36 Celsius-fokos relaxációs medence, továbbá két normál vizű, 38 és 42 Celsius-fokos hőmérsékletű medence, illetve 12 Celsius-fokos ásványvizes medence és relaxációs rész található. A Szakrális Fürdőbe csak felnőtteket várnak, ahol csendben és nyugalomban töltődhetnek fel a vendégek. Az Ó-Sáros Fürdőt a XIX. század körüli építészet szerint alakították ki, itt meleg és hideg ásványvizes medencék, szauna, sószoba, masszázs és kültéri medence is helyet kapott, ide viszont csak szervezett csoportok számára lesz biztosított a belépés. 

Az új Fontana Borsec gyógyfürdő épületeForrás: Facebook/Fontana Borsec

Ezeken felül fitneszterem és a legkülönfélébb fürdőgyógyászati és wellness kezelések is a vendégek rendelkezésére állnak, ugyanakkor egyes szolgáltatások csak a jövő év elejétől válnak elérhetővé. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek