Győz a tél: -31 fokot mértek Erdélyben, Dél-Olaszország behavazódott

Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték Erdély legtöbb településén, a legalacsonyabb értéket, mínusz 31 Celsius-fokot a Kárpát-kanyarban, Bodzafordulón mutatta a hőmérő. Ugyanakkor Dél-Olaszország sem úszta meg hó és fagy nélkül.

Meg kell hagyni, gyönyörű a téli táj az erdélyi Vlegyásza-hegységben is, de ajánlott jól felöltözni - illusztrációForrás: robertharding via AFP/Nagy Melinda/Nagy Melinda

Az Agerpres román hírügynökség szerint az említett Bodzafordulón február 9-én helyi idő szerint fél 7 és 7 óra között rögzítették a rekordnak számító, elxtrém alacsony hőmérsékletet. A nagyszebeni regionális meteorológiai szolgálat jelentése szerint ehhez közelítő értékeket mértek Hargita megyében is: Gyergyóalfaluban mínusz 23,6, míg Csíkszeredában mínusz 23,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők, és a legtöbb székelyföldi településen is hasonló értékek voltak. Nagyszebenben mínusz 18, Kolozsváron mínusz 13 fok volt, írja az MTI.

Olaszország hóban, fagyban

A magyarok egyik kedvenc olasz tengerparti városában, Riminiben nem túl gyakori a hóval borított tengerpart, de most ilyet is láthatunk. Nézzétek!

Mitöbb, a határait tekintve csizma formára emlékeztető Olaszországnak egészen a sarkánál lévő Puglia régióját néhány napja szinte megbénította a havazás és a kialakult jégtakarók, lehetetlenné téve a járművek közlekedését.

A fiúk játszanak a hóban a Barihoz közeli Andriában, amelynek közelében több várost fehér hótakaró borított beForrás: NurPhoto via AFP/Davide Pischettola/NurPhoto/Davide Pischettola

A mezőgazdáságban dolgozók is aggódnak, mert a meleg decemberben sok gyümölcsfa rügyezni kezdett, mint például az őszibarack, cseresznye, sárgabarack, citrusfélék és a mandula, amelyek most megfagyhatnak. A nagy hideg ráadásul sarkvidéki szélviharokkal köszöntött be, amelyek kidöntötték a fákat és fagyokat hoztak – írja az agronotizie.imagelinenetwork.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek