Hideg, forró és ínycsiklandó élményeket is tartogat az ausztriai vulkánvidék

Ha egy új helyszínre vágyunk idén télen, de nem szeretnénk a világ végére utazni, akkor érdemes felfedezni szomszédunkban a Stájer Termál- és Vulkánvidéket. A sok programlehetőség mellett errefelé a táj szépsége is igazi látványosságnak tekinthető. Mutatjuk, hogyan lehet errefelé maximálisan kikapcsolódni. 

A vidék leghívogatóbb látványosságai a termálfürdők, ez vitathatatlan.Nem véletlen, hogy a téli szezon egyik szlogenje, hogy az egész évszakot "át lehet itt izzadni", hiszen ezt a régióban 6 csodaszép fürdőjében is megtehetjük. A fürdőkben ugyanis különleges szaunaszeánszokat, speciális felöntéseket, advent idején pedig gyertyafényes fürdőzést is tartanak vasárnaponként. Erre a hagyományos eseményre a Rogner Bad Blumau termálfürdőben kerül sor.

Egy fürdő Bad WaltersdorfbanForrás: Harald Eisenberger/austria.info

A Bad Radkersburg-i Weinkeller (borospince) szaunaközpont privát wellnessoázisokat, saját komornyikot kínál, míg a Loipersdorfi termálfürdő holdfényes fürdőzést szervez minden hónap első péntekén. A Curpark-Tratsch vagy a Curpark-Liebe csomagajánlatokat pedig Bad Gleichenbergben kell keresni. 

Óriási élmény a szabadban fürdőzni a hideg téli napokonForrás: Harald Eisenberger/austria.info

Hogy az utazást megkönnyítsék, a fürdők egy busztársasággal is összeálltak. Enneke köszönhetően, ha Bécsben van a szállásunk, de felfedeznénk a Vulkánvidéket, akkor igénybe vehetjük a Termálvidék buszt, ami 2 óra alatt Bécsből a „vágyak földjére" viszi az utasokat. És ami még jobb, így csökkenthetjük az utazás ökológiai lábnyomát is.

Sportos és kulináris téli élmények

A fürdőzés mellett a Stájer Termál- és Vulkánvidéken a nordic walking, a kerékpár- és gyalogtúrák, vagy a kulturális és gasztronómiai tematikájú séták a történelmi óvárosokban is jó programpontok lehetnek. És ha már a mozgásnál és a túráknál tartunk, a bortúrákat és a téli kerékpározást sem hagyhatjuk ki a sorból.

Az alpesi biciklizés gyakori látvány a környékenForrás: alpinefatbike.com/austria.info

Aki különleges kulináris élményekre vágyik, annak jó tipp az ún. Genuss-Radl-Haubentour. Az R5-ös Mürztal-kerékpárúton haladva érdemes gyakori pihenőt tartani és megkóstolni a kerékpárút mentén található díjnyertes szakácsok által készített finomságokat. A kerékpártúra közben a régió számos kulturális látnivalóját is megismerhetik a kirándulók.

Tematikus gasztro sétákra is indulhatunk a vidékenForrás: Bernhard Bergman/austria.infon

A bortúrák kiváló helyszíne Bad Radkersburg, Feldbach, Mureck vagy Fürstenfeld, ahol a jó stájer borok és az óvárosok szépsége a legtöbb látogatót étteremről étteremre, borozóról borozóra csábít.

Közeleg az adventi időszak 

Az adventi időszak errefelé minden évben tartogat valami új élményt. A kornbergi vagy a Burgau-kastélyban tartott adventi vásárok éppúgy szólnak a helyieknek, mint a messzebbről jött turistáknak, a Bad Gleichenberg-i hagyományos adventi vásár (Advent wia's früher wor) és a régió legnagyobb, Fürstenfeldben tartott karácsonyi vására pedig minden igényt kielégít.

"Advent wia's früher wor" Bad GleichenbergbenForrás: soj.at

Ezenkívül a termálfürdőkben, például Bad Loipersdorfban kisebb-nagyobb karácsonyi vásárokat tartanak – vagy olyan különleges esteket, mint a Rauhnächte (12 szent éjszaka), amelyet Rogner Bad Blumauban ünnepelnek.
(Forrás: austria.info, thermen-vulkanland.at)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek