Felfordított dióhéjra emlékeztető menedékház épült a messzi északon

  A világ egyik legészakibb városának, a norvég Hammerfestnek a közelében kerekded menedékházikó jelent meg a tájban, számol be az újdonságról a Lonely Planet.

  A leginkább teknőcpáncélhoz, vagy dióhéjhoz hasonló kis építmény a kirándulóknak nyújt fedezéket hideg és esős időben. A terveket az oslói Spinn Arkitekter stúdió készítette.

  A házikó szépen simul a tájbaForrás: Tor Even Mathisen/SPINN Arkitekter/Facebook

  Minden a lehető legegyszerűbben van kialakítva a házikó belsejében: egy pad és néhány szék, ahova le lehet ülni, egy asztal, egy tűzrakóhely, amely mellett lehet melegedni, és egy hatalmas panorámaablak, amelyen keresztül a pihenés ideje alatt is lehet csodálni a kinti tájat.

  A belső tér kialakítása is egyszerű és letisztultForrás: Tor Even Mathisen/www.spinnark.no

  A gömbölyű menedékházat a végleges építés előtt letesztelték, hogy biztonsággal kiállja a zord időjárási körülményeket. A belső térben festetlen és tiszta fafelületek vannak, hogy semmi se vonja el a figyelmet a kinti tájról. Egyelőre az első kabin készült el, ám a tervek szerint hamarosan követni fogja egy második is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!