Íme a hozzánk legközelebbi ausztriai sípályák, ahol igazán élvezet lesiklani

Ausztriában a síelés különleges élményeket tartogat kiválóan kiépített sípályákkal, modern felvonókkal és hangulatos hüttékkel. A telet itt minden ízében megtapasztalhatjuk, és síelés közben a lenyűgöző hegyi panorámában is gyönyörködhetünk. Mutatjuk a legklasszabb helyeket, ahova akár családdal, barátokkal vagy sporttársakkal indultok síelni, nem fogtok csalódni. Ráadásul, szomszédunkban ezek a legközelebbi síparadicsomok, ahol pár órás utazás után már ott is lehetünk. 

Sportos kalandok Stájerország szívében

Ez a régió közelebb van, mint gondolnátok, egészen pontosan Stájerország szívében, Budapesttől mindössze 5 órányi vonatútra. Stájerország második legnagyobb városában, Leobenben igazi téli kalandok várnak: síelés a Präbichl síterepen, sífutás a négy minősített sífutórégióban, hótalpas túrázás a hóborította téli tájon át.

Forrás: austria.info

A Präbichl síterep összesen 20 kilométernyi sípályával rendelkezik, így elegendő helyet kínál a kezdőknek és az igazi profiknak egyaránt. A gyerekek felfedezőútra indulhatnak a titokzatos Schlumperwaldba, így játékos módon sajátíthatják el a síelés alapjait.

A legbátrabbak pedig nekivághatnak a legendás Polsterrinne-nek, amely a Keleti-Alpok leghosszabb off-piste útvonala.  A mélyhóval borított lejtők is meghódíthatók, csak a megfelelő technikára van szükség, amit az érdeklődők személyre szabott sítanfolyamon sajátíthatnak el. 

Magas-Stájerország

Magas-Stájerország hat nagyobb és hat kisebb családi síterepe ideális hely, ha természetközeli, könnyen megközelíthető és megfizethető helyet kerestek. Jó példa erre az Aflenz-i Bürgeralm vagy Niederalpl természetes hó borította lejtői. Utóbbin a gyerekek 15 éves korig, egy szülő kíséretében ingyen csúszhatnak.

Forrás: austria.info

Stuhleck, Kelet-Ausztria legnagyobb és legmodernebb síterepe időmérővel ellátott óriásműlesikló- és hófánkpályája a világkupák hangulatát adja. A négy csákányos felvonó három perc alatt a csúcsra „repít".

Turnau új felvonója a síelőket 1250 méter magasba, a víztározóig viszi, ahonnan lesiklás közben csodálatos panorámában gyönyörködhetnek.

Forrás: Tom Lamm | ikarus.cc/Tom Lamm/austria.info

A Mariazell-i Bürgeralpe elsősorban a kezdőket, újrakezdőket és a nagycsaládokat várja. A 10 pálya, összesen 14 kilométerével, a Stájer Minőségi Tanúsítvány, a futószalaggal rendelkező gyerekpálya, az új „Bürgeralpe Express" kabinos felvonó és Basti akadályokkal és ugratókkal tarkított pályája változatos síélményt garantálnak. A Brunnalm-Hohe Veitsch síterep lélegzetelállító hegyi-panorámája, napozóteraszos vendégközpontja páratlan kalandokra csábít. 

Síparadicsom Kelet-Stájerországban

A gyakran Ausztria kertjeként is aposztrofált Kelet-Stájerország telente igazi családi síparadicsommá alakul át. Összesen 12 kisebb, de hangulatos síterep várja itt az üdülővendégeket megfizethető síbérletekkel, áttekinthető sípályákkal, síiskolákkal és bérlési lehetőségekkel.

Forrás: (c) Klaus Ranger/Klaus Ranger/austria.info

A stájer Loipengütesiegel minőségi védjegyet elnyert sífutópályák, a hótalpas túraösvények és a téli túraútvonalak szintén nagyszerű lehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódásra. Az élményrégió változatos téli kínálatát szánkópályák és korcsolyapályák teszik teljessé.

Schladming-Dachstein régió

A régió tíz síhegyén összesen több mint 230 kilométernyi karbantartott sípálya várja a vendégeket A változatos téli kínálatot 81 korszerű felvonó és sílift, valamint több mint 100 síkunyhó teszi teljessé, a középpontban pedig a 4 hegyet összekötő schladmingi sípályarendszer áll. A 4 hegyet összekötő schladmingi sípályarendszer a régió legnagyobb összefüggő síterepe, összesen 123 kilométernyi egybefüggő sípályával.

Forrás: kreiner architektur/austria.info

A Hauser Kaibling 8 személyes kabinos felvonójának völgyállomásánál különlegesség várja a kezdőket: a Wollis Kids Parkban egy tányéros felvonó és három mozgójárda, kezdők számára kialakított lejtők, valamint számos játék és szórakoztató elem áll a kezdő síelők rendelkezésére.

Forrás: Peter Burgstaller/austria.info

A síbérlettulajdonosok ingyenesen használhatják a teljes parkot. A kezdőket pedik két 15 méter hosszú mozgójárda várja. Minden szombaton és vasárnap 7:45-kor indul az első felvonó a Reiteralmra, így a hétvégi síelést már jó korán elkezdhetjük.

Forrás: austria.info, címlapkép: Tom Lamm/austria.info

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek