Elkészült a síléc, ami megváltoztathatja a síelés jövőjét

Egy szlovén sportszergyártó cég bemutatta a világ első összecsukható carving sílécét, amely szerintük nemcsak arra jó, hogy könnyebben el lehessen jutni a sípályákra, hanem egyenest megváltoztatja a síelés jövőjét is, számolt be a hírről az MTI. Az alábbi videóban láthatják, hogyan működik az új találmány.

Leon Korosec, a vállalat téli felszerelésekkel foglalkozó részlegének igazgatója elmondta: az új típusú síléc megkönnyíti a síelés élményét. Egyszerűbben utazhatnak majd vidékre azok, akik városban élnek, az összecsukható sílécek mérete pedig megfelel a légitársaságok poggyászkorlátozási előírásainak is – hangsúlyozta. "A síipar kiemelkedő technológiai fejlődéséről van szó, mert sikerült felére csökkenteni a síléc méretét, majd azt teljesen működő formában újra visszaállítani eredeti formájába" – mondta Korosec.

Praktikus csomagolást is kínálnak az új lécekhez, melyek egy kisebb táskában is elférnekForrás: YOUTUBE.COM

Hozzátette: az összehajtható síléc kifejlesztése körülbelül négy évet vett igénybe, alapjául pedig a már kialakított, összecsukható katonai sílécekhez használt tudományos eljárás szolgált, mely a vállalat saját technológiájával egészült ki.

A Connect technológia fejlett négytengelyes mechanizmussal köti össze a sílécet a hajlatnál. Ez a mechanizmus a szénnel erősített Fusion lemezzel kombinálva teherhordó platformként működik. A két alkatrész együttesen biztosítja a torziós merevségét, és ezáltal a síelés kiváló teljesítményét – magyarázta az igazgató. Korábban már voltak kísérletek arra, hogy összecsukható sílécet fejlesszenek ki, de eddig egyik sem volt sikeres – húzta alá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek