Videó: Olaszország és Svájc között vezet a világ egyik legszebb őszi vonatútja

A Bernina Express vörös vonatainak a fedélzetéről kitekintve a látvány mindig lenyűgöző, ezért a világ egyik legszebb útvonalának is titulálják.

 Amikor a táj felölti őszi ruháját, olyankor a Bernina Express (Bernina Red Train-nek is nevezik a kocsik különleges színe miatt) páratlan látványt kínál az Alpok szívében kanyarogva. Útvonala 145 kilométer Olaszország lombardiai régiója és Svájc között.

Forrás: trenino-rosso-bernina.it

A piros vonat meredek emelkedőkön és lejtőkön halad keresztül, amely dús erdőkkel, türkiz vizű tavakkal és impozáns hófödte csúcsokkal tarkított.

Ez az útvonal népszerű turistalátványosság az év bármely szakában. Tavasszal és nyáron a táj élénk kék-zöld színeket ölt, a tél pedig magával hozza a mindent beborító fehér hó és a fagyos vizek látványát. Ha felpattannál a piros vonatra, most virtuálisan is megteheted:

Na és ősszel? Azt mondják, az Alpokban a színes lombkoronáknak köszönhetően kész természeti csodában lehet részünk, október és november között. Ilyenkor ugyanis a nappalok még mindig hosszúak és melegek, de az első hó már elkezdte beborítani a legmagasabb hegycsúcsokat.

A vonat Tiranóból indul, amely egy csodálatos falu az Alpokban, egy kőhajításnyira a svájci határtól. Innen, miután elhagyta Olaszországot, belép Graubünden kantonba és annak hihetetlen szépségei között, lassan elindul a hegyek felé.

Forrás: trenino-rosso-bernina.it

Az utazás során lélegzetelállító kilátásban lesz részünk: megcsodálhatjuk Brusio település spirális viaduktját, ami lenyűgöző mérnöki munka, majd a Poschiavo-tó és annak szuggesztív völgye következik, ahol a lejtők elérik a 70%-ot. Felkapaszkodva a hegyoldalon a vonatról varázslatos kilátás nyílik a gleccserekre és a hóval borított tájakra, több mint 2 ezer méter magasságban.

Forrás: trenino-rosso-bernina.it

És elérve Ospizio Bernina vasútállomást (ez az útvonal legmagasabb pontja), a látvány már nem is lehetne szebb, majd végül onnan  a piros vonat leereszkedik és tovább halad St. Moritzba, a végállomásra tartó útján – írja a siviaggia.it.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek