Luxus európai vonatutak indulnak az év legünnepibb időszakában

A Belmond Train vasúttársaság új lépésre szánta el magát: idén egy hónappal meghosszabbította az ikonikus Venice Simplon-Orient-Express éves szezonját, hogy decemberben 10 útvonalat járhasson be. Az utazók így élvezhetik majd az ünnepi szezon pompáját, mikor útközben megállnak megcsodálni a kivilágított karácsonyi vásárokat Európa történelmi terein – írja a Travel and Leisure.

Nem csak a pezsgő fenséges, hanem a kilátás isForrás: Belmond/Facebook

Az útvonalak olasz városokat, pontosabban Velencét, Veronát, Firenzét kötik össze Párizssal, illetve egy járat Párizs és Bécs között is közlekedik majd, elképesztő luxust kínálva utasainak. Íme, egy kis ízelítő!

Az egyéjszakás utak teljes luxusélményt adnak a 17 darab 1920-as és 1930-as évekbeli vonatkocsi fedélzetén. A vendégek közvetlenül a vacsora előtt szállnak fel a vonatra, ahol egy négyfogásos,  szezonális menüvel várja őket Jean Imbert séf. A vacsora utáni italokat a Bar Car '3674'-ben szolgálják fel, zongoraszó mellett.

Kívül éppolyan elegáns és fényűző a vonat, mint a berendezéseForrás: Belmond/Facebook

Az emeletes ágyakkal rendelkező történelmi kabinoktól a pazar Grand lakosztályokig, márvány fürdőszoba, 24 órás inasszolgálat és korlátlan mennyiségű pezsgő jár az utasoknak.

Venice Simplon-Orient-Express egyik lakosztályaForrás: Belmond/Facebook

Reggelente kontinentális reggelit szolgálnak fel a fülkékben, de háromfogásos ebédet is kínálnak, mielőtt a vendégek leszállnak a vonatról. A Venice Simplon-Orient-Express decemberi útvonalainak ára személyenként körülbelül 3400 dollártól (kb. 1,3 millió forint) indulnak egy éjszakás útvonal esetén; amit ide kattintva lehet lefoglalni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek