Újabb német úti cél felé juthatunk el közvetlen, éjszakai vonattal

Egy újabb német úti célra juthatunk el Budapestről éjszakai vonattal. A Kálmán Imre EuroNight vonat meghosszabbított útvonalon, München után Augsburgot, Ulmot, Göppingent érintve érkezik Baden-Württemberg tartomány fővárosába, Stuttgartba. Az első közvetlen járarok decemberben indulnak el - olvasható a Vitézy Dávid, Közlekedési államtitkár Facebook-oldalán.

Forrás: Vitézy Dávid / Facebook.com

A leírtak szerint a fontos nagyváros bekapcsolása a MÁV-Start nemzetközi hálózatába évek óta terv. A megvalósulás viszont annak is köszönhető, hogy az általános európai éjszakaivonat-reneszánszba is illeszkedő fejlesztés most a német partnerek szándékával is találkozott. A vonatokat egyébként a MÁV-Start saját üzleti kockázatára működteti Németországban, nem pedig német közszolgáltatás.

Az utazási változásokat tekintve, azt már lehet tudni, hogy december 10-től változik a Budapest–München szakasz menetrendje az ülőkocsit, fekvőhelyes és hálókocsit is továbbító vonatban. A Keletiből 20:40-kor indul menetrend szerint, Bécsbe este 11 után ér, Münchenbe reggel 6 után, Stuttgartba pedig 8:37-kor. Visszafelé 20:29-kor indul Stuttgartból, éjfél előtt van Münchenben, reggel fél 7 körül Bécsben, 8 előtt Győrben és 9:19-kor Budapesten.

A Budapest-Stuttgarti közvetlen kapcsolatnak a legtöbb vonatozni szerető Facebook-hozzászóló igazán örült. Ti szerettek vonatozni annak ellenére, hogy a legtöbb helyre repülővel sokkal gyorsabban oda lehet érni? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek