Karácsonyi díszbe öltözik a világ egyik legluxusabb vonata

Nem is lehetne elképzelni fényűzőbb karácsonyi programot, mint egy Art Deco-stílusú luxusvonat egyik vagonjában finom pezsgőt kortyolgatni, miközben úton vagyunk mondjuk Párizs felé. A Belmond által üzelemtetett Venice Simplon-Orient-Express idén első ízben decemberben is indít járatot. Ez pedig azt jelenti, hogy a világ egyik legromantikusabb vonata karácsonyi díszbe öltöztetve várja majd az utasait - írja a Time Out.

A személyzet 24 órás szolgálatban van, és a vendégek minden kérésére figyelnekForrás: Venice Simplon-Orient-Express / Facebook.com

Az év végéig meghosszabbított menetrend tíz különböző útvonalra vonatkozik, melyek olyan állomásokat érintenek, mint Párizs, Bécs, Amszterdam, Velence vagy Firenze.

Az utak mind egyéjszakásak: a vendégek közvetlenül vacsora előtt szállhatnak fel a vonatra, majd következik a világ legjobb séfjei által készített négyfogásos vacsora, végül pedig mindenki visszavonulhat a szalonba, ahol italokat szolgálnak fel. 

Belmond, Venice Simplon Orient ExpressForrás: Venice Simplon-Orient-Express/Facebook

Az este a 20-as évek stílusában berendezett pazar lakosztályok egyikében zárul, melyek közül a leglenyűgözőbb a nagy lakosztály, elegánsabb nevén a grand suites. A fényűző faintarziás design mellett egy márványfürdő is várja a lakosztályba jegyet foglalókat, valamint a soha el nem fogyó pezsgő is a rendelkezésre áll. 

Venice Simplon-Orient-ExpressForrás: Venice Simplon-Orient-Express/Facebook

Ahogy az sejthető, az élménynek alaposan megkérik az árát. A Firenze és Párizs között közlekedő decemberi járatra 1 millió 330 ezer forintnál kezdődnek az árak. Budapestről nem indítanak decemberben vonatot, de 2023 május 5-ére Párizsba és Londonba is foglalhatunk jegyet, bár az árak hasonlóan magasek erre az útvonalra is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek