A budapesti Gyermekvasút a hosszú hétvégén is várja a kirándulókat

Tavaszi szünetben kisvasúttal a budai hegyekbe! Ez a hívószava idén tavasszal a budapesti Gyermekvasútnak, melynek szerelvényei a hosszú hétvégén is várják a látogatókat, és 40-50 percenként indulnak a végállomásokról. A tavaszi szünetben nosztalgiavonatok is közlekednek – írja a mavcsoport.hu közleménye.

Az éledező természetet érdemes most felfedezni és egy jót kirándulniForrás: mavcsoport.hu

Reméljük a lehülés után beköszönt a kellemes tavaszi idő, és a budai hegyek népszerű kirándulóhelyei ismét megtelhetnek kirándulókkal. A kedvelt helyszínek a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhetők: ilyen a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is.

A fogaskerekű karbantartás miatt nem közlekedik, ezért a Gyermekvasút felső szakasza a város felől a 21-es és 21A buszokkal közelíthető meg, a kisvasútra a normafai megállónál lehet átszállni.

A tavaszi szünetben nosztalgiavonatokkal is lehet utazni: április 14-én a C50-es kismozdony, április 15-től 18-ig a lillafüredi motorkocsi közlekedik. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma csütörtöktől keddig mindennap nyitva tart. A menetrend ide kattintva elérhető. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek