Rohamosan fogynak a szálláshelyek Húsvétra

Az Húsvét közeledtével országszerte egyre fogynak a szabad kapacitások a belföldi szálláshelyeken – írja a Magyar Nemzet, piaci szereplők információira hivatkozva.

A friss kutatások szerint az előző két évben jellemző koronavírus-járvány utáni felfutás folytatásaként idén újra a belföldi turizmus lehet a rekorder a húsvéti időszakban. A magyar párok és családok főként az orosz-ukrán háborús helyzet miatt inkább a hazai szállodákba, panziókba és magánszállásokra foglalnak helyet az ünnepi időszakra, annak ellenére, hogy tavalyhoz képest mindenütt legalább 15-20 százalékkal emelkedtek az árak, leginkább a magas energiaköltségek, a munkaerőhiány és az alapanyagok drágulása miatt.

Minden évben tojásfestéssel és színes húsvéti programokkal készülnek a Diósgyőri várban isForrás: Facebook / Diósgyőri vár hivatalos oldala

A magyarok továbbra is a wellnessjellegű pihenést részesítik előnyben, emellett egyre többen fizetnek be az aktív, természetközeli kikapcsolódásra és a húsvéttal kapcsolatos családi, tavaszköszöntő programokra az Őrségben, a nyugat-dunántúli és észak-magyarországi városokban, illetve a fővárosi környéki településeken, és a Balatonnál. Több régióban is már nyolcvan százalék fölötti telítettséggel számolnak a belföldi szálláshelyek. Nagy a választék, akad olyan népszerűbb vidéki szálloda, ahol csaknem négyszázezer forintért lehet három-négy napos utazási csomagot foglalni húsvétra, de olyan ajánlatokat is találnak az érdeklődők, amelyeket még jóformán a tavalyi árakon, személyenként néhány tízezer forintért vehetnek igénybe ebben az időszakban.

A wellness mellett egyre több család választja az aktív kikapcsolódást.Forrás: Royal Club Hotel

A szolgáltatók azt javasolják, hogy aki utazni szeretne, de még nem döntött, érdemes ezen a héten lecsapni az utolsó a szálláshelyekre. Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából készített felmérést a Tárki az idei utazási tervekről, amelyből az derült ki, hogy a belföldi vendégek nemcsak tavasszal, hanem a nyáron és ősszel is inkább az országon belül terveznek kikapcsolódni. 

(A borítókép csak illusztráció, forrása: egritavaszifesztival.hu/Lenart_Marton)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek