Újabb magyar világrekord született az USA-ban

Tótka Sándor, Nádas Bence, Kuli István és Dávid Zoltán nevéhez fűződik mostantól minden idők legjobb ideje, amit valaha Hoover-gáttól, a Willow Beach-ig kijelölt 12 mérföldes (18 kilométeres) szakaszon kajakoztak a Colorado folyón. A srácok fantasztikus környezetben eveztek, ráadásul az amerikai média is kiemelten foglalkozott rekordkísérletükkel – írja a kajakkenusport.hu.

Tótka Sándor, Nádas Bence, Kuli István és Dávid Zoltán mostantól a világrekordekrekForrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség/Facebook

A 12 mérföldes (18 kilométer) távon az eddigi csúcsot szintén Dávid Zoltán, valamint Kammerer Zoltán és Kulifai Tamás tartotta.

A négyfős csapat végig egy bolyban haladt, Tótka szerint a rekord kulcsa a csapatmunka volt.

„Egy óra, tizenhat perc és tizenhét másodperc alatt teljesítettük a távot, tehát megvan a világcsúcs!" – mondta Tótka Sándor. "Talán most volt a legjobb időnk, amióta itt vagyunk, 27 fok volt a hőmérséklet, és volt egy kis hátszelünk is. Négy perc, tizenöt másodperces ezreket mentünk, szóval az is jónak számít. Nagyon jó volt végre kicsit kizökkeni a mindennapos edzések monotonitásából, arról nem is beszélve, hogy meseszerű helyen kajakoztunk. A Black Canyon baromi mély és meredek, de lélegzetelállítóan néz ki. A világ minden pontjáról szoktak jönni ide turisták."

A rekordkísérletet egyébként hatalmas médiaérdeklődés övezte, így a csapat egy kis betekintést nyert az amerikai „showbusiness" világába is.

Sorra érkeztek a forgatócsoportokForrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség/Facebook

„Még a rekord előtt kijött hozzánk egy stáb, de a motorcsónakban is kísértek minket egy kamerával. Életemben először szerepelhettem egy amerikai televíziós műsorban is, ami szintén nagy élmény volt. A táv vége felé pedig találkoztunk túrázókkal, akik üvöltötték, hogy „Come on guys!". Hihetetlen volt átélni mindezt, és szerintem Zolinak is jó reklám volt." – tette hozzá Tótka Sándor, akik még néhány napig a tengerentúlon folytatják a felkészülést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek