Videóra vették, ahogy a kajakosokat majdnem lenyeli egy bálna

A kaliforniai Avila strandjának közelében két nő éppen a bálnales csodálatos pillanatait élvezte, amikor váratlan és félelmetes élményben lett részük. Egy hosszúszárnyú bálna felborította a kajakjukat, és úgy tűnt, hogy le fogja nyelni őket. A nők szerencsére a felszínre tudtak úszni, miközben a többi kajakos a segítségükre sietett. Egy közelben levő, másik társuk fel is vette a drámai pillanatokat, melynek képsorai gyorsan elözönlötték a világhálót, íme!

Liz Cottriel és Julie McSorley elmondták, hogy a békés reggelen nagyjából 9 méter távolságból figyelték a bálnákat, de hirtelen minden megváltozott, amikor egy hatalmas állat felbukkant közvetlenül előttük.

„Először egy halraj úszott fel, aztán feljött a bálna is, én meg arra gondoltam, ó, ne, túl közel van! Aztán hirtelen felemelkedtem, és már a vízben is voltam – mondta McSorley. Társa így mesélt a rémisztő kalandról: „A legfurcsább dolog ami az eszembe jutott, az volt, hogy meg kell próbálnom eltolni magamtól a bálnát. Aztán pedig csak az járt a fejemben, hogy meghaltam, halott vagyok. Azt gondoltam, hogy agyon fog nyomni."

Ez a fotó szintén Avila beach környékén készült, amin jól látható, hogy a kajakosok mennyire közel merészkednek a hatalmas állathozForrás: Dawn Beattie/Wikipedia

A két nőnek végül sikerült a felszínre úszni, és nem sokkal később több kajakos és evezős érkezett a segítségükre, hogy meggyőződjenek róla, a bálna nem harapta meg őket. "Azt hitték, a kajak a bálna szájába került" – jegyezte meg McSorley. Végül kieveztek a partra, és bár sérülés nélkül megúszták a kalandot, állítólag McSorley slusszkulcsa elveszett – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek