Felfigyelt a BBC a Dunában fuldokló sasokat megmentő magyar kajakos párra

Egy magyar pár, Kis Klaudia és Varga Richárd egy olyan kihívásban vesznek részt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Duna szennyezettségére, ennek keretében pedig 2850 kilométeres utat tesznek meg a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig - adja hírül a bbc.com.

Rétisas - illusztrációForrás: Nick Sokolov/pixabay.com

Útjuk során azonban madárbalesetnek voltak szemtanúi, két rétisas fuldoklott éppen, akik valószínűleg összeverekedtek és úgy össze is gabalyodtak, hogy nem tudtak szétválni. Richárd egy mentőkötél segítségével a kajakra húzta és kivitte az egyik madarat, míg a másik tovább úszott.

Őt Klaudia próbálta a kajakra csalogatni, amit végül úgy sikerült elérni, hogy a két kajak összezárt előtte, így fel tudott kapaszkodni, de nem sokkal később vissza is ugrott a vízbe, így aztán a partig vezető út nem volt épp a legzökkenőmentesebb. Végül ő is szerencsésen partot ért, Klaudia és Richárd pedig folytatták útjukat, mely összesen körülbelül három hónapot vesz igénybe - a pár tagjai egyébként pont ennyivel a nagyszabású projekt előtt ismerték meg egymást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek