Felemás helyzet Ausztriában: most akkor lehet síelni vagy sem?

Korábban arról írtunk, hogy Ausztriában a november 22-től, hétfőtől érvényes lezárások miatt a sípályák is bezárnak, egy hétvégi rendelet azonban pontosította az előírásokat, és engedélyezte a sífelvonók használatát. A módosított feltételeknek köszönhetően több, eddig is üzemelt síterep döntött úgy, folytatja a síszezont - olvasható a sielok.hu oldalán.

Az obertauerni sípályaForrás: VladoZg/pixabay.com

Mint tegnapi hírünkben említettük, a sífelvonókon is érvényben van a 2G szabály, azaz be kell mutatni az oltásra vagy gyógyult állapotra utaló papírokat, és az FFP2-es maszkok viselése kötelező. Az antigén- vagy a PCR tesztek felmutatása már nem elégséges.

Az osztrák kormány 19-én, pénteken jelentette be, hogy a korábbi intézkedésekkel ellentétben a korlátozások nemcsak az oltatlanokat érintik, miután a fertőzöttek száma sorra dönti a napi rekordokat. A két legsúlyosabban érintett tartomány Salzburg és Felső-Ausztria.

Mint az austria.info írja, 10 nap elteltével, vagyis várhatóan december 2-án majd újra értékelik a helyzetet, a jelenlegi tervek szerint legkésőbb december 13-án véget ér a zárlat. A turisztikai célú utazás ezen időszak alatt ugyanakkor nem lehetséges, így egyes sípályák dönthetnek úgy, hogy megvárják a nyitással a korlátozások feloldását. Az obertauerni sípálya oldalán például az olvasható, hogy csak december 13-án nyitják meg a síszezont.

Mint a sielok.hu írja, bár a síelést engedélyezték, a szállásokat turisztikai céllal nem lehet igénybe venni, és mivel a tavalyi szezon kellemetlen tapasztalata volt, hogy a hazai síelők nem tudták eltartani az osztrák pályákat, ezért a síterepek nagy része nem sieti el a nyitást, legtöbben a december 13-i napot választották.

Új jegyrendszer

Három osztrák síterület, a Gasteiner, az Obergurgl-Hochgurgl és a Sölden ugyanakkor új jegyrendszert és dinamikus árazást tervez bevezetni, svájci mintára, amellyel szeretnék csökkenteni a pénztárak előtti tumultust. Eszerint, ha valaki a helyszínen, a pénztárnál akar napi jegyet venni, ezt 63,50 euróért teheti meg. Ha mindezt egy héttel (vagy más, a szabályzatban ismertetett időben) teszi meg online, akkor a jegy 47,50 euróba kerül. Minél közelebb van a kívánt időpont a foglaláshoz képest, annal kisebb a kedvezmény.

Természetesen, mint látjuk, minél távolabb van az időpont, annál több minden jöhet közbe. Éppen ezért két euróért sztornóbiztosítást lehet kötni, hogy a jegyárat visszafizessék. Ugyancsak árkedvezményt kapnak azok, akik hajlandók a csúcsidőszakon kívül a pályákra menni, azaz minden idősávnak más és más ára lesz - olvasható a derstandard.at cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek