Új túraalkalmazással fedezhetjük fel a nyugat-magyarországi várost

A helyiek mellett a turistákat is segítik azok az intelligens eszközök, melyeket most adtak át Zalaegerszegen a Smart City jegyében. Információs tornyokat, okos padokat és játékokat telepítettek a város több, frekventált pontjára - derül ki az e-city.hu híréből.

Zalaegerszeg látképe a tévétoronnyalForrás: Istvan Csak/shutterstock.com

A projekt részeként Zalaegerszeg belvárosában egy kilométeres átmérőjű körben, 53 jeladó eszközzel alakítottak ki ingyenes wifi-zónát. Elkészült az internetes kommunikációra és mobileszközök használatára épülő e-City turisztikai portál és mobilapplikáció, továbbá három kültéri érintőképernyős, interaktív információs terminált, három kültéri okospadot, valamint gyerekek számára egy okos játszóeszközt telepítettek négy helyszínen - adja hírül az MTI.

Az információs portál egyebek mellett zalaegerszegi érdekességeket, programokat, zalaegerszegi túrákat is ajánl az érdeklődőknek, emellett az e-City applikációban és a portálon is megtalálhatók a városi programajánlatok, a zalaegerszegi szállás- és vendéglátóhelyek, továbbá parkolással, menetrendekkel, orvosi ügyelettel, piacnapokkal és az elektromosautó-töltőállomásokkal kapcsolatos információk, de túraútvonal-tervezőt és ajándékokat érő pontgyűjtő funkciót is tartalmaz az alkalmazás.

Az e-City applikáció Android és IOS platformokra egyaránt letölthető. Segítségével idegenvezető nélkül is könnyedén felfedezhető a több mint 770 éves Zalaegerszeg, melynek legismertebb látványosságai közé tartozik a Göcseji Falumúzeum, a tévétorony és az AquaCity, emellett most épül az Alsóerdei Sport- és Élménypark és a Mindszentyneum.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek