Idén már télen is lubickolhatunk a zalai termálfürdőben

A zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdő az elmúlt években minden szeptember végén bezárt, és a látogatók csak május elejétől vehették igénybe a szolgáltatásait. De idén a városi tulajdonú fürdő vezetői úgy döntöttek, hogy egész évben nyitva tartanak, írja a termalonline.hu.

Szent Gróth TermálfürdőForrás: Szent Gróth Termálfürdő/Facebook

Zalaszentgrót Zala megye északi részén található, Hévíztől 25 kilométerre. A ma ismert fürdőt 2001-ben adták át, akkor még csak szabadtéri medencékkel. A négy medencéből – úszómedence, tanmedence, gyeremekmedence és 35 celsius fokos ülőmedence – álló fedett részt négy évvel később nyitották meg. Akkoriban az volt a terv hogy a fedett fürdő révén egész évben nyitva tartanak, de ehhez akkor még nem volt elég vendég. Most azonban úgy döntöttek, nem zárnak be szeptember végén, és egész télen fogadják a fürdőzni vágyókat.

Bár a zalaszentgróti termálvíznek nincs gyógyvíz minősítése, a hasonló összetételű vizek általában kedvezően hatnak a mozgásszervi problémákra. A kinti és a benti medencék mellett van szauna és gőzkabin is. A felnőtt belépő 2600 forintba kerül, nyugdíjas és a diák 1800, a gyerekjegy pedig 1400 forint. A szauna és a gőzkabin 650 forintos felár ellenében használható, a helyi lakosoknak ezekből az árakból kedvezményt adnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek