Ez a zalai szálláshely bekerült a 25 legjobb európai hotel közé

A 2021-es International Hospitality Awards-ra 216 szálláshelyet jelöltek 25 országból. Hazánkból 7 szálláshely került be a döntőbe, köztük a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda, az alsópetényi Prónay Kastély, a budapesti Novotel City Hotel, a hévízi Palace Hotel és a budapesti Hotel President. 2021-ben egy magyar nyertese lett a versenynek: a zalacsányi Pálos Resort nyerte el a Best Country Hotel díjat – írja a turizmusonline.hu.

A 10 hektáros családi birtok az erdőszélen áll, távol a városok és a forgalom zajátólForrás: PÁLOS Resort/Facebook

A jelölteket a nemzetközi szakmai zsűri véleménye, illetve a vendégek minősítései értékelték. A 18 vendéglátóipari szakemberből álló zsűri értékelése és a nemzetközi értékelőoldalak vendégértékelései 50-50%-ban számított bele az eredménybe.

A Pálos Resort Zalacsány örvényeshegyi részén lenyűgöző természeti környezetben található a balaton-felvidéki népi építészeti stílusban épült szálláshely. A természetet kedvelők számára ez a környék igazi Paradicsom.

A kerékpározás szerelmesei e-bikokon is felfedezhetik a környék szépségeitForrás: PÁLOS Resort/Facebook

A szálloda közvetlen környezetében több gyalogos és kerékpáros túraútvonalat jelöltek ki mobiltelefonon követhető térképen. Saját terep e-bike flottával is rendelkeznek, rendszeresen szerveznek vezetett túrákat vendégeiknek. Télen akár a melegvízű Hévíz patakban is van lehetőség kajakozni – olvasható a weboldalukon. A szálláshelyhez tartozó közel 10 hektáros birtokon dámszarvasok is élnek. 

A dámszarvaspok itt minden este napnyugta előtt kijönnek erdei pihenőhelyükről, hogy kedvenc csemegéiket elfogyasszákForrás: PÁLOS Resort /Facebook

A birtokon egy különleges atmoszférájú szabadtéri színpad is található, amely minden évben egyedi rendezvényeknek ad otthont. Itt debütált 2018-ban az Örvényeshegy Piknik fesztivál, amelyet a Grammy díjas Al di Meola nyitott meg. 2019-ben a soul koronázatlan királya, az olasz Mario Biondi adott itt koncertet, 2021-ben július 9-11 között rendezik a fesztivált.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek