Egyedülálló élménypark épül Zalaegerszegen

Tavaly júniusban kezdődtek az Alsóerdei sport- és élménypark építésének munkálatai Zalaegerszegen, a komplexummal különleges, több generációnak is élményt kínáló programlehetőségek valósulhatnak meg. A park várhatóan még az idén megnyílik, és a megközelítését szolgáló, új közlekedési kapcsolatok is megvalósulnak még ebben az évben. 

Épül az Alsóerdei Sport- és ÉlményparkForrás: Szabadics Építőipari Zrt./Facebook

A fejlesztés során olyan új turisztikai attrakciókat hoznak létre, amelyek jelentős vonzerőt képeznek a környéken élő gyermekes családoknak, sportkedvelőknek és iskoláknak, valamint célpontot jelenthetnek a régióban osztálykirándulások, csapatépítő tréningek és céges rendezvények lebonyolítására is. Már elkészült a kosárlabdapálya, a multifunkcionális sportpálya és a belső, nagy parkoló is.

A kosárlabdapálya már elkészültForrás: Bernat Benjamin Laszlo/Szabadics Építőipari Zrt./Facebook

Emellett nagyjából 90 százalékos készültségi fokon áll a kalandpark, a KRESZ-park és a külső kerítés kivitelezése. Jelenleg a játszópark és a központi épület sí- és kalandpark épületében zajlanak a belső munkálatok.

A  gyerekek a játszópark számos újdonságát kipróbálhatják majdForrás: Bernat Benjamin Laszlo/Szabadics Építőipari Zrt./Facebook

Épülni fog még egy 15 méteres kilátó - oldalán mászófallal, emellett lesz fitneszpark és senior "játszótér", kisgyermek játszótér, rekortán futópálya, salakos kerékpárpálya, füves sportpálya is. 

„Kiemelném a sípályát a létesítmények közül, hiszen – amennyiben ismereteink nem csalnak –, a közelben nem található még egy olyan hely, ahol a síelés tudományát és a vele kapcsolatos felvonó használatot kicsik és nagyok egyaránt elsajátíthatják, ráadásul úgy, hogy ehhez még hóra sincs szükség" – mondta Becze Tamás, a Szabadics Zrt. magasépítési üzletágának projektvezetője.

Madártávlatból az épülő létesítményForrás: Szabadics Építőipari Zrt./Facebook

A KRESZ-pálya jelentőségét is kiemelte, hiszen így a gyermekek játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályokat és táblákat. „Végül, ami nagyon fontos, hogy mindez egy fákkal övezett területen, a város zajától távol valósul meg" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek