Cölöpsétány és kilátó is épült a Holt-Tiszánál

A korábban a termálfürdőiről, négycsillagos hoteléről és vadregényes folyópartjáról híres Tiszakécske idén számos új, turisztikai attrakcióval várja látogatóit – derül ki a Csodahelyek.hu egyik cikkéből, amelynek szerzője személyes tapasztalait is megosztotta a település újdonságai kapcsán.

A Holt-Tisza felett sétálgathatnakForrás: Csodahelyek.hu

A cikkből kiderül, hogy szeptember végétől látogatható a Holt-Tisza mellett húzódó, legújabb tanösvény, amely egy cölöpsétányon vezet végig a víz mellett és felett mintegy másfél kilométeres hosszúságban. A lap információ szerint egy vízibázis is épül itt a közeli jövőben, ahonnan kajakot vagy kenut bérelve lehet majd végigevezni a Holt-Tiszán. 

Kerekesszékkel és babakocsival is könnyen végig lehet sétálni a vízi tanösvényenForrás: Filotás Zoltán/knp.hu

A tanösvény nem körtúra – hívja fel a figyelmet a cikk írója, utalva arra, ha valaki a pallósor egyik végén hagyja a kocsit, akkor kalkuláljon azzal, hogy a visszafelé vezető utat ugyanúgy a sétányon vagy annak közelében, a földúton kell megtennie.

Innen nem messze már látogatható az a 22 méter magas kilátó is, melyről két évvel ezelőtt írtunk először, amikor kiderült, hogy a terület élővilág rehabilitációs projektjének keretében megépül az előbb említett, eredetileg több állomásosnak tervezett tanösvény és vele néhány, madárlesre alkalmas megállópont is. A kilátó tehát már áll, a lépcsőin 14 méteres magasságba lehet feljutni, és onnan lehet szétnézni a tájon.

A kilátótól indul majd a felújított, tiszakécskei kisvasút is, amely a település Facebook-oldala szerint az október elsejei hivatalos átadást követően robog a Tisza mentén, és amely egyébként feltűnik az Animal Cannibals legújabb videóklipjében is

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek