Hajléktalanok vagy turisták? Vadkempingezők tűntek fel a híres angol riviérán

Hét sátor tűnt fel néhány nap alatt az angol riviérának is nevezett Torquay tengerparti sétányán, a helyiek pedig nem igazán tudják eldönteni, hogy turistákkal vagy hajléktalanokkal van dolguk. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy az egekbe szökő lakás- illetve szállásárak állnak a háttérben. A helyi ingatlanokat már jórészt kiadás céljából felvárásolták, és az árakra az is rávert, hogy a britek a járvány miatt inkább nem utaznak külföldre.

Normál esetben így fest a város tengerparti sétánya, ahol most sátrakat húztak fel - illusztrációForrás: John Thornley/Pixabay

A sátorozók gázfőzőn készítették az ételeiket, és a szabadban teregették ki a ruháikat, amely látvány sok, környéken élőt és nyaralót felbosszantott, akik ingyenélőnek nevezték a sátrazókat. Roger Carter, a Cockington, Chelston és Livermead Community Partnership elnöke azt mondta, „ezek az emberek a torbay-i-adófizetők pénzén nyaralnak." Mások szerint viszont az illegális vadkempingezők semmi rosszat nem tettek, és békén kell hagyni őket, érthető, hogy nem akarnak nevetségesen sok pénzt fizetni a szállásért. És hogy miért ilyen felkapott ez a hely? Ebből a kisfilmből kiderül.

A helyi hatóságok megteszik a szükséges lépéseket – írja a Daily Mail és a devonlive.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek