Annyira lehangoló lett a londoni kilátódomb, hogy a látogatók visszakérték a jegy árát

Hétfőtől ingyenes a belépés a hamar London legrondább turisztikai látványosságának titulált, 2 millió fontból felépítettMarble Arch Mound-ra. Mivel az első látogatók panaszkodtak a mesterséges dombon tett kirándulás után, a városháza visszatérítette részükre a 4,50 fontos jegyárat, ráadásul egész augusztusban ingyenes belépést biztosít a 25 méter magas látványosságra – írja az Evening Standard.

A látogatók leginkább arra panaszkodtak, hogy a beharangozó szerinti "szárnyaló kilátást" építési munkálatok kellékei, törmelékek, állványok takarják, ráadásul a gyep is bebarnult és a fák is haldoklanak a kilátóponton. Nézzék, ez lett London legmagasabb és egyben leghírhedtebb látványossága.

Stuart Love, a Westminster tanács vezérigazgatója azt mondta: „Időben meg akartuk nyitni a dombot a nyári szünetre, és nem akartunk csalódást okozni azoknak, akik már jegyet foglaltak. Hibáztunk, és elnézést kérünk mindenkitől, aki csalódott a látogatása során. Ezt szem előtt tartva ingyenessé tesszük a dombot, hogy augusztusban mindenki megnézhesse."

A városvezetés azt remélte, hogy a járványügyi korlátozás megszüntetése utána a domb majd visszacsábítja az embereket a West Endre és az Oxford Streetre.

„London vállalatai és lakói is megszenvedték a járványt, és mi annak a tervnek a részeként építettük fel a dombot, hogy az embereket visszacsalogassuk a városba, az üzletekbe, az éttermekbe, a színházakba, hogy megnézzék a West End csodálatos látnivalóit" – mondta a vezérigazgató.

Ez a terv egyelőre nem jött be, sőt, vizsgálatot is indítanának annak kapcsán, hogy a projekt hogyan bukott meg ilyen látványosan, és hogyan fogják majd visszaszerezni a mesterséges domb építésére fordított pénzt. Az ideiglenes installációnak szánt építményt a jövő év elejéig tervezték látogathatóvá tenni. 

Rengeteg, kidobott pénz és hatalmas bukás - eddig ez a domb mérlegeForrás: YouTube.com

A Marble Arch Mound weboldalán egyébként ezzel a szöveggel csábítják az érdeklődőket: „A látogatók kanyargó ösvényeken juthatnak fel a 25 méteres csúcsra. A csúcsra érve a kilátó 360 fokos rálátást kínál az Oxford Streetre és a Hyde Parkra, soha nem látott panorámát nyújtva. Lefelé menet a látogat a domb szívébe, egy terembe ereszkedhetnek, amely kiállítóhelyként fog működni. A kijárat a Marble Arch diadalívhez és a szomszédos nyilvános térhez vezet, amely az Oxford Street és a Hyde Park felé visz. A Marble Arch Mound 2022 januárjáig lesz nyitva a látogatók előtt. Ne hagyja ki és foglalja le jegyét most."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek