Továbbállt az angol partoktól az imádott, de hírhedt hajósüllyesztő rozmár

Wally, a híres, vagy inkább hírhedt rozmár útra kerekedett. A hatalmas állat elhagyta eddigi pihenőhelyét, a Cornwall-félsziget csúcsától mintegy 45 km-re található Scilly-szigeteket, és most az írországi Waterford megye partjánál bukkant fel. A vadon élő állatok szakértői remélik, hogy visszatér a sarkvidékre, a rozmárok természetes élőhelyére. A körülbelül négy évesnek tartott állat március óta mintegy 4000 km-t tett meg Nyugat-Európa partjainál, beleértve Spanyolországot, Walest és Cornwallt – írja a BBC.

A termetes jószág itt éppen jó pihenőhelyet talált magának, és sikerült semmit se tönkre tennieForrás: Exposure_Photographers/Shutterstock

Dan Jarvis, a rozmárt figyelő British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) munkatársa örömmel vette a hírt, hogy jelenleg már ír vidéken jár. "A legjobb hír az lenne, ha továbbra is a saját tempójában folytatná az útját észak felé" – jelentette ki.

Sokáig téma volt, hogyan lehetne elrettenteni Wallyt a Scilly-szigetek kikötőjéből, ahol számos hajót elsüllyesztett azzal, hogy a fedélzetre kapaszkodott. Még egy lebegő stéget is készítettek neki biztonságos pihenőhelyként. Nézzék, miket művelt ez a jámbor, ám annál testesebb jószág!

"Nagyon népszerű karakter volt, amíg itt volt, de mindannyian nagyon örülünk, hogy most tovább lépett, mert kezdtünk aggódni, hogy ez meddig tarthat" – mondta Jarvis. „Mindenesetre az ő ittléte kiemelkedő és emlékezetes esemény volt" – tette hozzá.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek