Négyévszakos pihenő nyílt a Budakeszihez közeli népszerű kirándulóhelyen

A Budai-hegység legmagasabb pontján álló Csergezán-kilátó, az egyre látogatottabb Budakeszi Arborétum vagy a népszerű Sisakvirág Tanösvény mára Budapest környékének frekventált kiránduló, illetve túracélpontjai. A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresők számára a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol tegnap adtak át egy új, négyévszakos pihenőt – tudtuk meg a Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközleményéből.

Gyönyörű erdei környezetben pihenhetnek meg a környéken kirándulókForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű Hidegvölgyi pihenő helyén az XX. század végén még erdészház állt. A használaton kívüli épületek és a környezetük megújítását a Pilisi Parkerdő a növekvő turisztikai igényekre reagálva kezdte meg a 2014-ben.

Az elmúlt évtizedben a Hidegvölgyi Pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált: a 2006-ban a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz innen indul a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág Tanösvényének is, valamint az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő Budakeszi Arborétuma.

A térség legnépszerűbb turisztikai csomópontján álló házikó minden igényt kielégítForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Hidegvölgyben átadott négyévszakos pihenő új igényt tud kiszolgálni: „A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdőkben, az erdők közvetlen közelében tartani. Turistaszálláshelyeink magas kihasználtsága mellett erre az új keresletre is odafigyelünk, a hidegvölgyi négyévszakos pihenőt például elsősorban családi, baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják" – foglalta össze az új turisztikai fejlesztés klényegét Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek